Sådan bruger du Forfatterweb

Forfatterweb

Forfatterweb – information om litteratur

Forfatterweb er et godt sted at starte, når du skal sætte dig ind i et nyt forfatterskab. Forfatterweb er et forfatterleksikon med artikler om danske og udenlandske, primært skønlitterære forfattere. På Forfatterweb kan du læse om forfatternes liv, se hvad de har skrevet og i den omfattende litteraturliste få direkte links til www.bibliotek.dk, hvor du kan bestille bøger, artikler og anmeldelser. På Forfatterweb finder du også analyseværktøjer under ”Perioder” og ”Genrer”.

Du kan bruge Forfatterweb til den danske stil, til de store projekter og med periodeoversigten også til historieundervisningen. Hvis du synes, at siden ligner Faktalink, så er det fordi begge sider udgives af DBC, Dansk BiblioteksCenter. Du kan altså forvente samme høje standard og faglighed som ved Faktalink.

Læs også: Sådan får du et bibliotekslogin

Sådan søger du i Forfatterweb

Hvis du skal analysere en bog af en forfatter, f.eks. novellesamlingen Bavian, så er der hjælp at hente i Forfatterweb. Gå ind på www.forfatterweb.dk og skriv forfatterens navn i søgefeltet. Prøv gerne med flere forskellige stavemåder af navnet, hvis du ikke finder noget i første forsøg:

Forfatterweb - sådan søger du

Når du klikker på forfatteren, vil der være en kort, generel introduktion til denne. Log dig ind med dit UNI-login eller bibliotekslogin for at læse mere. Du kan klikke på de enkelte kapitler i højre side eller vælge relaterede artikler.

I afsnittet ”Bibliografi” kan du se alle forfatterens udgivelser, mens ”Kilder citeret i portrættet” giver henvisninger til artikler, bøger og hjemmesider, hvor du kan læse mere om forfatteren og finde analyser af værkerne.

Klik dig rundt på Forfatterweb

Skal du skrive om en bestemt periode eller et tema, kan du søge via de tre faneblade øverst: ”Temaer”, ”Perioder” og ”Genrer”. Ud over at give en oversigt over indholdet på siden, kan du her finde introduktioner til de forskellige litterære perioder og få et overblik over de vigtigste strømninger inden for samfund og historie samt de kulturelle og filosofiske tanker, der var markante i perioden.

Læs mere om at skrive et projekt!

I bogen Sådan skriver du projekt – for stx, hf, hhx og htx kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Sådan skriver du projekt