Skriveprocessen

Litteratur, der kan hjælpe dig gennem skriveprocessen

Hegelund, Signe (2000). Akademisk argumentation: skriv overbevisende opgaver på de videregående uddannelser. Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Note: Her får du en kort, men god indføring i, hvordan du argumenterer igennem projektet. Der gives praktiske eksempler på, hvordan argumentationen kommer til at fungere, samt hvordan underbyggende og troværdige argumenter konstrueres.

Jørgensen, Charlotte & Onsberg, Merete (2011). Praktisk argumentation (3. udg.).Odense: Nyt Teknisk Forlag
Note: Bogen giver dig værktøjer til at argumentere og til at vurdere andres argumentation. Med sine mange øvelser kommer du igennem de forskellige faser i opbygningen af det gode argument.

Kulturministeriet (2006). God citatskik og plagiat i tekster: vejledende retningslinjer. Lokaliseret den 29. december 2011 på: http://kum.dk/servicemenu/publikationer/2006/god-citatskik-og-plagiat-i-tekster
Note: Internetpublikationen indeholder gode råd til, hvordan man citerer og refererer korrekt. Med udgangspunkt i Ophavsretsloven demonstreres det, hvordan kildeangivelse foretages i praksis.

Annonce

LitteraturlisteAutomat (u.å.). I: Susanne Rose Nielsen, Københavns Biblioteker (red.), Skrivopgave.dk. Lokaliseret den 29. december 2011 på: http://stormp.kk.dk/littgen
Note: Hvis du har svært ved at huske, hvordan du laver litteraturhenvisninger, og om det er forfatter eller titel, der skal stå i kursiv, så gør LitteraturlisteAutomaten arbejdet for dig. Indtast de oplysninger, du har og tryk ”Tilføj”, så generes der en liste til dig – lige til at copy-paste over i projektet.

Rienecker, Lotte (1997). Tekster til tiden: undgå skriveblokeringer (2. udg.). København: Dansk Psykologisk Forlag.
Note: At skrive videnskabeligt er en proces, der skal læres, og det hjælper denne bog godt med til. Der er øvelser, der hjælper dig med at komme i gang med at skrive, når du er gået i stå, og øvelser som får dig til at skrive bedre.

Den gode litteraturlisteSkov, Signe (u.å.). Sprogtest. Lokaliseret den 27. april 2014 på: http://hum.ku.dk/uddannelser/vejledning/sprogtest
Note: Skrivekonsulent Signe Skov har lavet to sprogtest som du kan bruge, hvis du ønsker at blive klogere på hvad det vil sige at skrive akademisk, eller hvis du bare er interesseret i at teste dine akademiske skrivefærdigheder.

Stray Jørgensen, Peter (2003). Klart sprog i opgaver på videregående uddannelser (3. udg.). Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Note: Hæftet giver med sine 10 konkrete råd til et funktionelt og effektivt akademisk sprog en indføring i at skrive, så læseren får en god oplevelse – og du selv får en god karakter. Selve skriveprocessen tages under behandling, ligesom der gives anvisninger til opgavens opbygning og til god metatekst.

Stray Jørgensen, Peter (2006). Formalia i opgaver på videregående uddannelser. 2. udgave. Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Note: Bogen giver en række praktiske anbefalinger til, hvordan du får styr på formalia, altså alle de tekniske detaljer i projektet: indholdsfortegnelse, litteraturliste, bilag osv.

Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Aarhus Universitet & Danmarks Forskningsbiblioteksforenings Forum for Brugeruddannelse (u.å.) Stopplagiat.nu. Lokaliseret den 2. december 2014 på: http://www.stopplagiat.nu
Note: I denne webtutorial defineres plagiat – og især hvordan du kan undgå at blive beskyldt for det. Prøv quizzen med ti spørgsmål om korrekt brug af litteraturhenvisninger.

Annonce


Læs også: Argumentation

bachelorprojekt

Køb bøger om studieteknik

Annonce