Søg legater til studieophold i udlandet

Søg legater til studieophold i udlandet

Skal du på studieophold i udlandet?

Mange studerende har en drøm om at tage på studieophold i udlandet. At læse læse et eller flere semestre kan både give noget mere erfaring og et ekstra forspring i jobsøgningskøen, når studiet er bestået. Et studieophold kan også give en større indsigt i faget og et netværk i det faglige miljø. Det kan være et kæmpe boost både til karrieren og den personlige udvikling, så kom af sted, hvis du kan. Så hvordan får du råd til et studieophold i udlandet, imens du er på SU?

Søg legater til studieophold i udlandet

En måde at finansieret dit studieopholdet på er ved at søge fonde, der støtter udlandsophold. Mange fonde giver store beløb i støtte, 20.000 kr. er ikke unormalt, men det kræver, at du lægger et solidt stykke arbejde i at skrive gode ansøgninger. Jo flere kvalificerede ansøgninger, du sender ud, jo større chance er der for, at du vil modtage legater nok til at kunne realisere din uddannelsesdrøm.

Hvornår skal du søge legater?

Skal du studere i udlandet, kan du starte din legatsøgning, allerede i det øjeblik du har besluttet dig for at tage af sted. Nogle studerende venter med at begynde søgningen til de er optaget på det universitet, hvor de skal studere.

Men faktisk kan du begynde både med at lede efter legater, skrive udkast til standardansøgninger og samle bilag allerede i det øjeblik, hvor du har besluttet dig for, at du vil læse i udlandet, og samtidig med du kigger på universiteter. Hvis du løbende søger legater, når du kan finde tiden til det, så kommer det ikke til at virke som sådan en uoverskuelig opgave.

Kan du også søge rejselegater, imens du er afsted?

Selv om der er ansøgningsfrist til et legat, efter du er taget af sted på dit udlandsophold, kan du sagtens søge alligevel. Læg evt. ansøgningen klar og få familie eller en ven til at poste den for dig på den rigtige dato. Skriv i ansøgningen, at du er taget af sted og er i fuld gang med studiet, men at du stadig søger midler til at dække dine rejseomkostninger.

Hvad koster et studieophold i udlandet?

Udgifterne til et studieophold varierer, alt afhængig af hvilket land du skal til, hvor du skal læse, og hvor længe du planlægger at være væk. Det kan dog sagtens gøres, så det ikke koster dig mere, end hvis du stadig læste derhjemme. Start som det allerførste med at lave et budget, gerne et helt år før du skal af sted, så du ved, hvor mange penge du har brug for til at rejse.

Læs bogen om at skrive bachelorprojekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du