Faktalink – kvalitetsvurderet viden til dig
Faktalink er et godt sted at starte, når du skal sætte dig ind i et nyt emne. Faktalink er en samling af pålidelige artikler om de emner, som de fleste elever plejer at skrive opgaver og projekter om, f.eks. fattigdom i Danmark, Cubakrisen, korstogene og slaveriet i USA. Modsat Wikipedia kan du her se, hvem der har skrevet artiklen. Ofte er det journalister, bibliotekarer eller historikere, der har samlet viden til Faktalinket.
Ud over at være skrevet af fagpersoner med en solid viden om emnet, så er der også mange informationer i de enkelte artikler, som du kan bruge til de store projekter. Du må gerne citere fra og henvise til artiklerne i din litteraturliste, men selv om Faktalink giver en grundig introduktion til emnet, må det ikke være den eneste kilde, der står på litteraturlisten. Brug gerne den omfattende litteraturliste til sidst i Faktalinket, der fører dig direkte til bestilling i bibliotek.dk.
NB! Faktalink består af artikler, målrettet elever på de gymnasiale uddannelser, og så af Faktalink Light, som henvender sig til folkeskoleelever.
Læs også: Sådan får du et bibliotekslogin
Sådan søger du i Faktalink
Gå ind på Faktalink og skriv et emneord i søgefeltet. Prøv gerne med 4-5 stykker, da artiklerne kan være lagt ind under flere forskellige emner:
Når du klikker ind på Faktalinket, vil der være en kort, generel introduktion til emnet. For at læse resten skal du være logget ind med dit bibliotekslogin eller UNI-login. Du kan nu klikke på de enkelte kapitler i højre side eller vælge relaterede emner.
Nederst i alle Faktalink-artikler findes desuden omfattende litteraturlister, både i ”Baggrundskilder” og ”Kilder citeret i artiklen” med links direkte til bibliotek.dk, hvor du kan gå ind og bestille dit materiale, se mere under bibliotek.dk.
Klik dig rundt på Faktalink
Hvis du ikke får nogen resultater, når du søger på dit emne, eller vil du bare gerne se alle de artikler, som Faktalink indeholder, så kan du klikke dig ind på de enkelte emner i fanebladene over artikler: Temaer”, ”Emner” og ”Artikler a-å”.
Læs mere om at skrive et projekt!
I bogen Sådan skriver du projekt – for stx, hf, hhx og htx kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.