HVDV - Banner - Tre stærke bøger
Legater

Kom godt i gang med at søge legater

Skal du på studieophold i udlandet? Har du svært ved at få SU’en til at række? Eller har du en ide til et projekt, der bare er så godt, at du ikke kan vente med at komme i gang? Så læs videre her og lær, hvordan du søger legater!

Alene i Danmark findes der nemlig over 20.000 legater, og oveni kommer de mange støttemuligheder i Norden og EU. Vil du gøre noget ekstra, se noget mere af verden eller søge om en tiltrængt økonomisk håndsrækning, så er fondene en gave sendt fra himlen. Legatportionerne beløber sig fra et par hundrede kroner til hjælp til indkøb af studielitteratur op til de største forskningsprojekter, som ofte bliver støttet med meget store beløb.

Der ligger mange penge og venter på den rigtige ansøgning, og det er meget nemmere at søge legater, end du tror!

Legatsøgning for studerende

Læs legatsøgning for studerende Lær at søge legater!

Legatsøgning for studerende - paperback

Legatsøgning for studerende – søg støtte til bl.a. udlandsophold, studiebøger og projekter hjælper dig med at finde de rigtige legater og især med at skrive en legatansøgning, der kommer øverst i bunken.

Ud over praktiske eksempler på færdige legatansøgninger, giver bogen også anvisninger på, hvordan du lægger et budget og forklarer hvilke bilag, der skal sendes med ansøgningen.

Søg legater til udlandsophold

I bogen fortæller bl.a. tidligere studerende Anne Mette, hvordan hun søgte og fik over 40.000 i studiestøtte, men også til udlandsophold er der heldigvis hjælp at hente. Et studieophold i udlandet kan nemlig give et stort udbytte både fagligt og personligt, men det kan være svært at spare sammen til at komme af sted på en SU. Heldigvis er der også mange fonde, der specifikt støtter studerende, der ønsker tage en del af uddannelsen udenfor Danmark.

”Mange studerende vil rigtig gerne læse i udlandet, og her behøver økonomien ikke at være en stopklods. Ofte er de dog slet ikke klar over, hvor mange fonde og legater, der egentlig findes, eller også ved de ikke, hvordan man skriver en god ansøgning”, fortæller forfatter Trine Toft, der som studiebibliotekar igennem mange år har undervist studerende i at søge legater.

De mange gode råd om at søge legater er nu blevet samlet i Legatsøgning for studerende. Bogen giver et overblik over mulighederne og en præcis og grundig indføring i de forskellige trin i legatsøgningsprocessen – lige til at gå til.
Gem

Køb bøger om studieteknik