Legater til studieophold i udlandet

Studieophold i udlandet

Drømmer du om et studieophold i udlandet? Det er en rigtig god idé, både for at få mere erfaring og et ekstra forspring i jobsøgningskøen, når studiet er bestået, og lige så meget for at få en større indsigt i faget og et netværk i det faglige miljø. Det kan være et kæmpe boost både til karrieren og den personlige udvikling, så kom af sted, hvis du kan!

Find legater her

Europa-Kommissionen (17. marts, 2020). ERASMUS+: EU-program for uddannelse, erhvervsuddannelse, ungdom og idræt. Lokaliseret den 15. april 2020 på: www.ec.europa.eu/programmes/Erasmus-plus/index_da.htm
Note: Erasmus+-stipendiet er oprettet af EU med det formål at støtte studerende, der ønsker at læse i andre EU lande. Erasmus+-stipendiet gives som supplement til din SU og til dækning af merudgifter i forbindelse med dit ophold.

Fundraiseren (2021). Fonde.dk. Lokaliseret den 25. februar 2021 på: www.fonde.dk
Note: Fonde.dk er Danmarks største fundraising portal og fondsdatabase. Her kan du mod betaling søge i fondsdatabasen med +15.000 fonde, bladre i artikelbiblioteket med tips og eksempler på legatansøgninger og deltage i kurser.

ItS Initiative für transparente Studienförderung (u.å.). European Funding Guide. Lokaliseret den 15. april 2020 på: www.european-funding-guide.eu
Note: European Funding Guide viser vej til legater og stipendier til studier i Europa. I den omfattende database kan du gratis søge efter legater og stipendier til både udlandsophold og til studier på din egen uddannelse i Danmark.

Nordic Council of Ministers (18. november 2019). Nordplus. Lokaliseret den 15. april 2020 på: www.nordplusonline.org
Note: Nordplus giver støtte til bl.a. udveksling af studerende i Norden og de baltiske lande. Formålet er at fastholde samhørigheden mellem landene og styrke udviklingen og kvaliteten inden for uddannelsesområdet.

StudyPortals (u.å.). ScholarshipPortal. Lokaliseret den 15. april 2020 på: www.scholarshipportal.com
Note: Side med liste over legater og stipendier til studier i Europa og verden.

Uddannelses- og Forskningsministeriet (u.å.). Grib verden: sådan får du råd. Lokaliseret den 15. april 2020 på: www.gribverden.dk/sadan-far-du-rad
Note: Gribverden.dk er en hjemmeside, der skal hjælpe danske studerende til at tage et studierelevant udlandsophold eller en hel uddannelse i udlandet. Siden giver information om og inspiration til en lang række forskellige udlandsophold for unge mennesker. I sektionen Sådan får du råd findes mange gode tips til legatsøgningen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet (u.å.). Internationale uddannelsesprogrammer. Lokaliseret den 15. april 2020 på: https://ufm.dk/uddannelse/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter
Note: Styrelsen for Videregående Uddannelser administrerer en lang række andre programmer udover Erasmus+ og Nordplus. Læs om programmerne her på siden.