Legater til studieophold i udlandet

Skal du på studieophold i udlandet?

Drømmer du om et studieophold i udlandet? Det er en rigtig god idé, både for at få mere erfaring og et ekstra forspring i jobsøgningskøen, når studiet er bestået, og lige så meget for at få en større indsigt i faget og et netværk i det faglige miljø. Det kan være et kæmpe boost både til karrieren og den personlige udvikling, så kom af sted, hvis du kan!

Find legater her

Europa-Kommissionen (29. maj, 2015). ERASMUS+: EU-program for uddannelse, erhvervsuddannelse, ungdom og idræt. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.ec.europa.eu/programmes/Erasmus-plus/index_da.htm
Note: Erasmus+-stipendiet er oprettet af EU med det formål at støtte studerende, der ønsker at læse i andre EU lande. Erasmus+-stipendiet gives som supplement til din SU og til dækning af merudgifter i forbindelse med dit ophold.

Annonce

ItS Initiative für transparente Studienförderung (u.å.). European Funding Guide. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.european-funding-guide.eu
Note: European Funding Guide viser vej til legater og stipendier til studier i Europa. I den omfattende database kan du gratis søge efter legater og stipendier til både udlandsophold og til studier på din egen uddannelse i Danmark.

KILROY (). Legater til studier i udlandet. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.education.kilroy.dk/studier-i-udlandet/finansiering/legater?mdd
Note: KILROY er et rejsebureau, som har specialiseret sig i studieophold i udlandet for studerende. På siden finder du en masse gode tips til ansøgningen samt en omfattende oversigt over gode rejselegater.

Nordic Council of Ministers (2014). Nordplus. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.nordplusonline.org
Note: Nordplus giver støtte til bl.a. udveksling af studerende i Norden og de baltiske lande. Formålet er at fastholde samhørigheden mellem landene og styrke udviklingen og kvaliteten inden for uddannelsesområdet.

StudyPortals (u.å.). ScholarshipPortal. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.scholarshipportal.com
Note: Side med liste over legater og stipendier til studier i Europa og verden. I 2015 var der ca. 1.350 stipendier.

Uddannelses- og Forskningsministeriet (u.å.). Grib verden: sådan får du råd. Lokaliseret den 30. maj 2015 på: www.gribverden.dk/sadan-far-du-rad
Note: Gribverden.dk er en hjemmeside, der skal hjælpe danske studerende til at tage et studierelevant udlandsophold eller en hel uddannelse i udlandet. Siden giver information om og inspiration til en lang række forskellige udlandsophold for unge mennesker. I sektionen Sådan får du råd findes mange gode tips til legatsøgningen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet (12. maj, 2014). Videregående uddannelse. Lokaliseret den 29. juli 2016 på: http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter/programoversigt/videregaende-uddannelse
Note: Styrelsen for Videregående Uddannelser administrerer en lang række andre programmer udover Erasmus+ og Nordplus. Læs om programmerne her på siden.

Annonce


Se flere gode steder, hvor du kan finde legater i Legatsøgning for studerende. Her kan du også læse eksempler på ansøgninger og få hjælp til at lægge dit budget for opholdet.

studieophold

Køb bøger om studieteknik

Annonce