Kom godt i gang med dit emne
Når du har fundet et emne, kan du altid starte din emnesøgning med at surfe lidt på Google, for at se hvad emnet egentlig handler om. Skriv et ord eller to og se, hvad der kommer. Her i starten kan du også lave en brainstorm eller et mindmap, som tager udgangspunkt i dine egne spørgsmål og stikord om emnet. Slå også emnet op i et leksikon, f.eks. på Den Store Danske.
Du behøver ikke at have problemformuleringen på plads for at kunne søge information om dit emne, og jo før du kommer i gang, jo bedre. Start med at skimmelæse, altså hurtigt at sætte dig ind i de tekster, du finder. Hvis de er relevante, ved du, i hvilke tekster du kan finde den præcise viden.
Emneord og emnesøgning
Mens du læser om dit emne, får du også flere ord om det – og dem kan du bruge til at søge på dit emne. Disse kaldes søgeord eller emneord. Når problemformuleringen er på plads, kan du begynde at lave en meget specifik emnesøgning.
Her søger du målrettet, hvor du går efter de svar, du har brug for. Når du har den endelige problemformulering, kan du også bruge denne til at finde søgeord ud fra og lave en hel specifik emnesøgning. Til et projekt, hvor emnet er antidepressiv medicin, kunne en foreløbig problemformulering f.eks. se sådan her ud:
Når du søger, skal du overveje følgende:
- Hvilke oplysninger og materialer har jeg brug for at finde, hvis jeg skal undersøge dette emne?
- Hvilke ord skal jeg bruge til at søge efter emnet med?
- Hvor skal jeg søge – og hvor finder jeg de bedste informationer om mit emne?
Hvor skal du søge?
Når du skal søge viden til især de store projekter, er det vigtigt, at du kan finde den viden, du skal bruge, og at du kan sortere de falske oplysninger fra. Det er ikke forkert at bruge Google til at finde svar, men det skal ikke være den eneste ressource, hvor du søger viden. Alt efter, hvad du gerne vil finde, skal du søge bestemte steder og på bestemte måder.
Det kan du læse mere om her: Sådan søger du på dit emne
Læs mere om at skrive et projekt!
I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.