Få det perfekte studiejob!

Få vej til jobsamtale

Hvilket studiejob skal du vælge?

Allerførst skal det siges, at der intet er i vejen med at svinge burgere, sidde ved kassen i supermarkedet eller stable frugt på et lager. Uanset hvilket studiejob du vælger, vil det give dig helt essentielle kompetencer i at være på arbejdsmarkedet. Kompetencer, du kan bruge, når du engang er færdig med dine studier.

Hvis du kan finde tiden til det mellem forelæsningerne, pensumlæsningen og fredagsbaren, så få dig et studiejob. Ud over supplementet til din SU, kan du lære meget om omgangsformer, god service og arbejdsmoral. Samtidig lærer du også en masse om, hvor dine egne styrker ligger. Et studiejob, næsten uanset hvor du har arbejdet, ser godt ud på dit CV. Det giver din kommende arbejdsgiver et vink om, at du ikke er bange for at tage fat, og at du kan finde ud af at begå dig blandt dine nye kolleger.

Tænk fremadrettet og skab et godt CV

Du kan dog komme op foran i jobsøgningskøen med de andre nyuddannede, hvis du allerede nu begynder at overveje, hvad du gerne vil arbejde med, når du engang er færdiguddannet – og søger studiejobs, der peger hen imod det. Overvej hvilken type virksomhed du gerne arbejde for, og hvad du allerede nu kan tilbyde.

Måske er der ikke slået stillinger op i jobbaserne på dit ønskejob, men prøv at:

  • Spørge ældre studerende på dit studie, hvad de laver, og om de evt. kender til en ledig stilling indenfor dine interesseområder.
  • Opsøge de virksomheder eller organisationer, du gerne vil arbejde for. Medbring en uopfordret ansøgning og dit CV.
  • Samle alt dit mod og sende en email til en person, der laver lige præcis det, du gerne vil. Spørg, hvordan vedkommende kom i gang, og om han eller hun kender et sted, der kan bruge dine kompetencer. Måske får du ikke svar – og så spørger du en anden.

Du kan overveje, om du kan indgå i et netværk med andre, som har samme interesser som dig. Som frivillig kan du også få en stor erfaring med dit område og lære en masse spændende mennesker at kende, som måske kan være nyttige, når du engang skal søge job.

Skab dit eget drømme(studie)job

Du kan også gå en helt anden vej og lave din egen virksomhed:

  • Læser du kinesisk eller andre sprog, vil der kunne være en forretning i at oversætte visitkort eller hjælpe virksomheder med at lave salgsfremstød i landet.
  • Er du en ørn til ord, så tilbyd hjemmesideejere at du skriver tekster for dem.
  • Kan du spotte et marked, hvor du kan tilbyde noget helt særligt, så skal du måske starte en webshop.
  • Er du lærerstuderende, kan du tilbyde tutortimer – og bliver der mere arbejde, end du selv kan nå, kan du begynde at rekruttere dine medstuderende.
  • Tilbyd at undervise ældre i smartphones og tablets eller hjælp med at få den nye computer op at køre.

Mulighederne er mange, og du kan selv vælge, hvordan dit drømmestudiejob skal se ud. Og hvem ved? Måske bliver dit selvskabte studiejob også til dit arbejde. Sådan er mange af de store iværksættere startet. Læs mere om at være iværksætter og studerende her (linket åbner en Google-søgning).