3 ikoniske filmlokationer fra Baronessen fra benzintanken

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra streamingtjenesten Nordisk Film+.

 

Er Baronessen fra benzintanken med Ghita Nørby, Ove Sprogøe og Dirch Passer i hovedrollerne en af de gamle danske film, du er vokset op med? Og vækker den gode minder og nostalgi, når du genser den? Så vil det nok glæde dig at høre, at flere af filmens lokationer kan opleves i virkeligheden, og at deres facader rent faktisk er blevet bevaret. Så har du en bil, er det intet problem for dig at komme rundt til lokationerne, der strækker sig over både det sydlige og nordlige Sjælland. I denne artikel har vi fundet 3 ikoniske filmlokationer fra filmen, som du bare må besøge, hvis du er fan.

 

1. Benzintanken i Tikøb

Den lille benzintank, der ligger i byen Tikøb i Nordsjælland, blev berømt gennem filmen Baronessen fra benzintanken. Den pågældende tankstation var dengang en Shell-station under optagelserne, og den er bevaret, fuldstændig som den var i 1960, da filmen blev optaget. Dog er den ikke længere i funktion. Du kan altså ikke tanke din bil på tankstationen, men til gengæld kan du tage nogle gode billeder til mindebogen og se for dig, hvordan Ove og Dirch står ved siden af benzinstanderen og kigger efter Ghita.

 

2. Borreby Slot i Skælskør

Det store slot er der, hvor en stor del af filmen foregår. Slottet er også hele omdrejningspunktet i filmens historie, da Anne Tofte (Ghita Nørby) pludselig bliver arving til et slot og derved finder ud af, at hun i virkeligheden er en von Rosensteen.

 

I løbet af filmen får vi flere gange slottets majestætiske ydre at se, når vi eksempelvis ser Ghita, Ove og Dirch køre ind på gårdspladsen og gå over voldgravens bro, eller når Ghita fræser rundt i sin nye sportsvogn. Slottet er altså den vigtigste lokation i filmen, og derfor bør du unde dig selv en tur til Skælskør, hvor slottet ligger.

 

Slottet fungerer i dag som et moderne landbrug kombineret med et teater, Borreby Teater, og her kan du opleve revyer, musicals, koncerter, foredrag og mere. Det betyder, at du ikke kan dukke uanmeldt op og komme ind på slottet. Men det behøver du sådan set heller ikke, for ingen indendørs scener blev filmet her. Borreby Slot blev kun brugt til de udvendige optagelser, mens de indvendige optagelser blev skudt enten på et andet gods eller i kulisser i SAGA’s eget filmstudie.

 

3. Tystrup Kirke i Fuglebjerg

Den flotte hvide kirke ser vi kun i starten og slutningen af filmen, men alligevel har den en betydelig rolle i filmens fortælling, men også når vi tænker på uforglemmelige og ikoniske scener. En af de mest mindeværdige scener fra kirken, og i øvrigt hele filmen, er naturligvis, da Ghita i slutningen af filmen spæner ud af kirken fra sit eget bryllup, fordi hun alligevel ikke vil giftes med Henning Rabenfeldt, spillet af Henrik Wiehe. Hun er nemlig i virkeligheden forelsket i Dirch Passers karakter, Hans Høy.

 

Skal du have den bedste og mest autentiske oplevelse ved kirken, så skal du stille dig ved porten og kigge op mod kirken og forestille dig Ghita Nørby løbe ned af bakken i sin fine brudekjole, hvorefter hun trækker sin gamle spand af en bil op og kører hen til sin sande udkårne.

 

Stream Baronessen fra benzintanken på Nordisk Film+

På Nordisk Film+ kan du gense filmen Baronessen fra benzintanken, inden du besøger alle de mindeværdige lokationer. Vi har desuden mange andre gamle danske film med de tre danske skuespillere, til når du skal nyde en hyggelig aften derhjemme på sofaen. Med et abonnement får du adgang til det største udvalg af danske film, og hver uge bliver der endda tilføjet nye, gode film.