Lav en litteraturliste – med eksempler

Litteraturliste

Eksempler på litteraturlisten

Har du allerede læst Sådan laver du en litteraturliste, så er du nu klar til at komme i gang. Denne artikel handler om, hvordan du rent praktisk laver litteraturlisten med de oplysninger om bøger, artikler, hjemmesider osv., som du har fået din viden fra.

I artiklen her finder du masser af eksempler på, hvordan du f.eks. skriver en bog ind på litteraturlisten. Har du benyttet andre materialetyper, end dem, du finder eksempler på her, kan du finde flere eksempler hos APA, som er den standard for referencer, eksemplerne her også bygger på.

Hvad skal med i litteraturlisten?

For at kunne genfinde de materialer, som du henviser til i litteraturlisten, skal du som minimum skrive oplysninger om forfatter, titel, udgave, forlag og udgivelsesår. For tidsskriftsartikler gælder det, at du også skal tage navnet på det tidsskrift, artiklen er publiceret i, samt nummer og sidetal.

Og nu til eksemplerne, som du finder her:

Sådan sætter du en bog på litteraturlisten

Sådan sætter du en artikel på litteraturlisten

Sådan sætter du en hjemmeside på litteraturlisten

Sådan sætter du billeder og film på litteraturlisten

Sådan sætter du dine egne data på litteraturlisten

Inden du klikker videre, så læs lige det rigtig gode råd under annoncen!

Et godt råd: Lav litteraturlisten løbende

Det er vigtigt, at litteraturlisten er korrekt og indeholder alle de kilder, du har benyttet. Derfor bliver du virkelig glad for dig selv, hvis du husker at skrive nye materialer på igennem hele projektperioden. Tag det fra én, der har prøvet det: Det er virkelig ikke særlig sjovt at sidde den sidste morgen før aflevering og skulle samle projektet – og det eneste, du kan huske om den bog, du har brugt, det var at forsiden var blå.

Så hver gang du bruger en bog eller en artikel, så sæt det på litteraturlisten med det samme. Du kan altid slette den igen.

Det var det overordnede om litteraturlisten. Læs videre i: Lav en litteraturliste – med eksempler

Læs mere om at skrive et projekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du