Hvordan finder du den nyeste viden til eksamen?

Ny viden til eksamen

Find den nyeste viden om dit emne

Har du læst indlægget Sådan går du til mundtlig eksamen i dit projekt – så har du sikkert også bidt mærke i anbefalingen om at finde noget nyt at tale om til den mundtlige eksamen i projektet, men hvor finder man det?

Hvor kan du finde ny viden?

Der er flere steder, hvor du kan finde den nyeste viden om dit emne. Det mest oplagte sted er i dit eget fags magasiner: læser du f.eks. til kiropraktor, så kig i magasinet Kiropraktoren. Her finder du den nyeste viden inden for dit fagområde, og forhåbentlig også noget om dit emne. Tidsskrifterne har ofte også deres egen hjemmeside, og her kan du for det meste få lov til at søge i arkivet efter en ny vinkel på dit emne. Din uddannelse abonnerer for det meste på de mest populære fagtidsskrifter, så kig i jeres bibliotek eller hvor de nu opbevares.

Du kan også søge i Infomedia, hvor du finder avis- og tidsskriftsartikler og kan se nyhedsklip. Her kan du f.eks. vælge nyheder fra den seneste uge og samtidig søge på dit emne.

Endelig – og dette er den allernemmeste løsning – så kan du bruge Google Scholar. Her kan du søge i videnskabelige artikler og sortere dem efter nyhedsdato.

Held og lykke med din eksamen! 🙂