Sådan søger du på Infomedia

Infomedia – find avisartikler og nyheder

Infomedia, infomedia.dk/mediearkiv, er en dansk nyhedsdatabase med artikler fra aviser og tidsskrifter samt radio- og tv-indslag. Her findes der artikler fra ca. 1990 til i dag, fra f.eks. Politiken, Tænk, Fyens Amts Avis og Ud & Se. Artiklerne ligger i fuldtekst, hvilket betyder, at det er muligt at søge i alle ordene, både titler og tekst, som på Google. Du kan også ved mange medier få lov til at se artiklen, præcis som den så ud, da den blev bragt i avisen.

Du kan bruge Infomedia, når du skal finde troværdig information om aktuelle begivenheder, og især til de store projekter. I Infomedia findes nemlig også baggrundsartikler, analyser og ældre nyheder om en bestemt begivenhed samt billeder.

NB! Der er adgang til Infomedia, når du befinder dig på biblioteket eller med dit UNI-login derhjemme.

Sådan logger du ind i Infomedia

Du kan logge ind i Infomedia på flere måder:

UNI-login

Log ind i Infomedia med dit UNI-login.

Via folkebiblioteket

Besøg dit folkebibliotek og gå ind på Infomedia via dit folkebiblioteks hjemmeside. Find “Netmedier” eller “E-ressourcer” – fanen kan have forskellige navne. Klik på Infomedia og log ind med dine biblioteksoplysninger, oftest CPR-nummer + din 4-cifrede pinkode.

Via dit uddannelsesbibliotek

Dit uddannelsesbibliotek kan også have købt adgang til Infomedia. Spørg din yndlingsbibliotekar!

Læs også: Sådan får du et bibliotekslogin

Sådan søger du i Infomedia

Det tager ofte et år at udgive en bog, så hvis du skal skrive et projekt om en aktuel begivenhed, kan du ikke gå på biblioteket og låne bøger om emnet. Til gengæld kan du bruge Infomedia til at finde artikler med den nyeste viden. Skal du f.eks. skrive et projekt om den bølge af terrorangreb, der indenfor de seneste år har ramt vesteuropæiske lande, kan du bruge Infomedia til at finde opdaterede artikler.

Skriv f.eks. [terrorangreb manchester] i søgefeltet (1) og tryk [Enter]. Herefter kan du vælge, hvilken tidsperiode du gerne vil søge i – her er valgt ”Seneste 3 måneder” (2). Endelig kan du vælge bestemte kilder, du gerne vil se nyheder fra, f.eks. ”Landsdækkende dagblade” (3).

Infomedia - Sådan søger du

Sådan læser du artiklen

Du kan nu vælge at klikke på overskriften i den enkelte artikel (4). Her får du vist en ren tekst-udgave af artiklen, som er nem at copy/paste fra, hvis du skal lave citater i dit projekt. Hvis du gerne vil se, hvordan artiklen så ud, den dag den blev bragt i avisen eller tidsskriftet, skal du klikke på avissiden til højre.

Når du har åbnet artiklen, kan du printe den eller bladre videre til næste artikel. Du må gerne gemme en kopi af artiklen, men du skal slette den, når du er færdig med at bruge den.

Søg smart i Infomedia

På Infomedia kan du bruge gåseøjne til at søge på en bestemt person eller et emne. I eksemplet fra før om terrorangreb vil du gerne finde artikler, der handler om terroristen Salman Abedi, der stod bag terrorangrebet i Manchester.

I søgefeltet skriver du [”salman abedi”] – det betyder ikke noget, om du bruger små eller store bogstaver. Vælg også ”Seneste 12 måneder”:

Infomedia - Søg smart

Selve terrorangrebet i Manchester fandt sted den 22. maj 2017, og ved at vælge ”Ældste først” kan du se artiklerne i kronologisk orden:

Infomedia - Sorter resultaterne

Hvis du synes, der er for mange artikler at kigge igennem, så kan du præcisere din søgning ved at skrive flere ord i søgefeltet, vælge en kortere tidsperiode eller færre medier:

Infomedia - Gør din søgning præcis

Her har du afgrænset søgningen til 9 relevante artikler, og sådan kan du blive ved med at afgrænse dit resultat og forsøge at få flere resultater med andre søgeord.

Læs mere om at skrive projekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du