Sådan får du et sommerferiejob, der ser godt ud på CV’et!

Alle sommerferiejobs er gode sommerferiejob!

Der findes ikke et dårligt sommerferiejob! Om du skal bruge din sommerferie som bartender, lagermedarbejder eller rengøringsassistent, vil det altid være et plus på dit CV. Når du engang er færdiguddannet, vil det være en fordel, at du kan vise din kommende chef, at du ikke bare har set alt på Netflix. Du giver et indtryk af, at du ikke er bange for at tage fat og kan arbejde sammen med mange forskellige mennesker. Det er noget, der vægter meget højt, når der skal ansættes nye folk.

Skal du bruge sommerferien på at være frivillig på en camp for børn eller koordinere introduktionen af de nye studerende, så skriv det endelig også på dit CV. Selv om arbejdet er ulønnet, får du vist din kommende arbejdsgiver, at du kan tage et ansvar og kan lide at samarbejde. Dét er kompetencer, man ikke kan læse sig til!

Find et sommerferiejob

Måske har du allerede sommerferiejobbet på plads, men hvis ikke, så kan du her få masser af inspiration til, hvor du kan finde et job henover sommeren. Mange sommerferiejobs bliver hurtigt besat, så det er godt at være i god tid. Start din søgning lige nu på Jobnet. Søg f.eks. på [ferieafløser], [sommerferie] og [sommerferieafløser].

Mange jobs bliver dog ikke slået op, så gå ud med en stak ansøgninger og spørg selv. Du kan læse alt om at skrive gode ansøgninger her: Gode råd om jobsøgning.

Sommerferiejob, der leder til studiejob

Vil du gerne have studierelevant arbejde? Så ring og spørg de virksomheder, du kunne tænke dig at arbejde for, om de har brug for hjælp i sommerferien. Vælger du at søge et job, der ikke er slået op, kan du også se det som et muligt springbræt til et relevant studiejob. Måske er der ikke lige nu et ledigt job lige nu i den virksomhed, gerne vil arbejde i, men med som ferieafløser får du lagt dit visitkort.

Få data til dit bachelorprojekt eller speciale

Endelig kan et sommerferiejob også bruges til at samle data til dit bachelorprojekt. Sandsynligvis får du ikke lov til at arbejde på dit eget projekt, imens du får løn. Sommerferiejobbet kan også give et indblik i den verden, du gerne vil undersøge. Efterfølgende kan du – med lederens tilladelse – vende tilbage og samle de data, du har brug for, nu med en stor baggrundsviden, der gør, at du kan stille de rigtige spørgsmål.

Rejs ud – med et formål

Vil du gerne ud og se noget nyt og møde en masse andre unge i din sommerferie, så kan du også tage af sted på en work camp. Her rejser du for et mindre gebyr ud i verden i 2-3 uger og arbejder som frivillig og mod kost og logi i et projekt med f.eks. naturbeskyttelse, flygtningebørn, kulturfestivaler, arkæologiske udgravninger osv. Ikke alene er det et værdifuldt input i dit CV, men du får også trænet sprog samt dine faglige kompetencer.

Find work camps med denne søgning: Søg på Google efter work camps.

God sommer!

Bachelorprojektet - sådan gør du