Projektsamarbejde med virksomheder – derfor er det en god ide!

Projektsamarbejde – hvorfor er det en god ide?

Der kan være en fordel at lave et projektsamarbejde med en virksomhed, når du skal skrive projekt eller speciale. Dels får du en praktisk erfaring, som du kan skrive på dit CV, og dels får du vigtige kontakter, som måske kan føre til et studiejob eller en ansættelse, når du er færdiguddannet.

Det kan også hjælpe dig til at blive afklaret om, hvilken vej du skal tage i din kommende karriere. I et virksomhedssamarbejde får du nemlig lov til at mærke, om kemien på arbejdspladsen er noget for dig – uden det koster dig andet end det projekt, du alligevel skulle skrive.

Hvor finder du virksomheder, du kan samarbejde med?

Måske er der på dit studie en projektbank, hvor du kan finde projektforslag. Ellers så tag det nærmeste fagblad og se efter, om der skulle være en spændende historie fra en virksomhed eller organisation, som du så selv kontakter. Du kan også spørge undervisere på dit studie, om de kender et sted, der matcher dine interesser.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at samarbejde med nogen udenfor dit studie. Dels skal din vejleder godkende samarbejdet, og dels har du dermed også to parter udover dig selv, som har nogle forventninger til dit projekt. Omvendt så kan et samarbejde med en virksomhed tvinge dig til at holde dig på sporet og overholde deadlines osv.

Det er vigtigt allerede fra begyndelsen at klarlægge, hvad din opgave på projektstedet er. Det er ikke meningen, at du skal indgå i det daglige arbejde i virksomheden på lige fod med de andre ansatte. Dit hovedfokus er først og fremmest at skrive selve projektet.

Hvis du ønsker at prøve at indgå i nogle af jobfunktionerne, så skal dette ligge udover selve projektet. I skal også have lavet en klar aftale om, hvor meget tid, du skal bruge på det. Du skal bestå med en god karakter, og her er det det skrevne projekt, der tæller – ikke hvad du fik udrettet på dit projektsted.

Boganbefalinger til samarbejdet

I bogen Projektsamarbejde med organisationer og virksomheder har to tidligere RUC-studerende lavet en rigtig god guide til emnet. Udover at forklare hvordan man får etableret et godt samarbejde angiver bogen flere indgange til dataindsamling.

Bogen henvender sig fortrinsvis til projekter, som bruger den samfundsvidenskabelige metode. Alle studerende, som skal i gang med et sådant samarbejde kan dog have glæde af den. Læs mere om den her!

Læs også mere om projektsamarbejde med virksomheder i Bachelorprojektet – sådan gør du!

Bachelorprojektet - sådan gør du