Hvad skriver man i et forord?

Forord

Hvad skal der stå i et forord?

Hvor indledningen handler om projektets emne, handler forordet om selve projektet. Forordet er som bagsiden af en bog, hvor du kan læse om indholdet, en slags varedeklaration. Det er her, du har plads til at fortælle noget om selve processen, f.eks.:

  • Hvad er din baggrund for at vælge dette emne?
  • Har projektet sammenhæng med andre opgaver eller fag, som du har beskæftiget dig med?
  • Hvad er formålet med at skrive lige præcis om dette emne? Har du en ambition med dit projekt bagefter?
  • Er der nogen, du gerne vil takke, for eksempel din vejleder, dit praktiksted eller fonde, der har bidrage med økonomisk støtte, så du kunne komme helt i mål med dine undersøgelser?

Forordet må ikke være en kopi af indledningen

Hold tungen lige i munden, når du skriver dit forord. Der er stor fare for at komme til at skrive præcis det samme som i indledningen, og du behøver ikke at skrive et forord, hvis du ikke synes, det er nødvendigt. Hvor indledningen er obligatorisk, kan du sagtens udelade forordet.

Læs Bachelorprojektet – sådan gør du!

Vil du se eksempler på forord?

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du skal skrive et forord, så er Google din ven! Mange studerende lægger deres projekter ud på nettet, og med de rigtige søgninger, kan du finde gode eksempler på forord. Prøv for eksempel at søge på Google sådan her: [forord projekttype filetype:pdf]. Du kan sætte dine egne ord ind i søgningen her.

Et lille tip: Mange projekter bliver lagt ud på nettet i filtypen PDF. Med søgeordet ‘filetype:pdf’ kan du afgrænse din søgning til kun at finde PDF-filer.

Læs mere om at skrive et forord!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvad du skal skrive i dit forord. Her får du tips til, hvordan du nemt og hurtigt får indholdet i forordet på plads. Du får også en tjekliste til forordet, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du