Sådan laver du en squash-tærte
Ca. 4 portioner. Kan fryses.
Om efteråret kan du finde kæmpesquash til næsten ingen penge. Squash er ikke verdens mest spændende grøntsag, og de gør ikke rigtigt noget ved en gryderet. Til gengæld kan du med et minimum af kreativitet og lidt mere ost fremtrylle en ret, som både er sund og virkelig velsmagende.
Tærten her er rigtig godt til et stykke kylling eller til frikadeller, eller hvis du er vegetar, kan du spise den, som den er. Den kan som sagt fryses, så har du fået fat i en af de virkelig store squash, så ganger du bare opskriften op.
Ingredienser
¼ løg
5 deciliter revet squash med skræl
50 gram ost (f.eks. revet mozzarella)
50 gram mel
½ teskefuld bagepulver
2 æg
Friskkværnet peber
½ teskefuld salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær løget i meget små tern eller blend det i en minihakker. Riv squash og ost. Den revne squash presses fri for saft, og alle ingredienserne røres sammen i en stor skål. Et lille fad smøres med olie, og blandingen hældes i.
Bag tærten midt i ovnen i 35-40 minutter. Hvis den stadig ikke er gyldenbrun ovenpå, så giv den lige et par minutter under grillen, for den ér færdig!