Billig studentermad: Brusebadsboller

Hurtige og nemme boller – til morgenmaden, madpakke og fryseren

15 stk. Kan fryses.

Brusebadsboller er geniale! Kender du det der med, at man søndag aften opdager, at der ikke bare er ét eneste stykke brød til madpakken mandag morgen? Hvis du har en pakke gær i køleskabet eller lidt tørgær, så kan du altid lige røre en gang brusebadsboller sammen. Der skal ikke engang æltes, det er bare: skål, hæld, rør. Hæv og sov, splat-splat-splat, bag!

Sammenlagt tager det under fem minutter at bage disse boller, og de kan stå i ovnen, mens du tager dit morgenbad – deraf navnet. Bagefter har du så 15 friskbagte ciabatta-agtige boller, lige til at putte i madpakken – eller til morgenmaden. Og så er de vildt billige!

Annonce

Ingredienser

  • 5 gram gær
  • ca. 0,7 liter koldt vand
  • 1 liter mel/korn/gryn/frø (f.eks. 7 dl. hvedemel, 2 dl. grahamsmel og 1 dl. ”5-korns-blanding”
  • 1 teske salt
  • 1 spiseske sukker eller 1 spiseske honning
  • ½-1 deciliter olie

Sådan laver du brusebadsboller

Lige inden du går i seng:

Find en stor skål, meget større end du tror. Dejen hæver ret meget. Kom alle ingredienserne i skålen på én gang, rør godt og stil dejen ved stuetemperatur med et rent viskestykke over. Vigtigt: blandingen af mel og de andre tørre ingredienser skal bestå af mindst ½ l. hvedemel.

Tænk ikke over, at dejen virkede meget våd og sjasket, men gå i seng – og sov godt!

Næste morgen:

Tænd ovnen på 230° varmluft, eller 250° almindelig ovn. Imens beklædes en bageplade med bagepapir, og dejen klaskes på med en grydeske til halvstore boller. Bollerne sprinkles med vand og kommes direkte i ovnen. Hvis du bager dem ved almindelig ovntemperatur, så skal pladen stå på øverste rille.

Bollerne er færdige efter ca. 15 minutter. Det skal lyde hult, når du banker på dem i bunden.

Godmorgen!

P.S. Bollerne bliver ikke så høje og er derfor især gode som sandwichboller til madpakken.