5 nemme tricks til Google, du skal kende!

Lav effektive søgninger på Google

Det er ikke svært at få 13 millioner resultater på Google: bare skriv et vilkårligt ord og klik på enter! Men hvem gider at kigge 13 millioner sider igennem for at se, om det rigtige svar står her?

Google er god til mange ting, og vi bruger den alle sammen. Det svære ved at google er dog at finde præcis det, du leder efter og få sorteret alt det uvæsentlige fra. Der er dog simple, men meget effektive søgeteknikker, du kan bruge på Google, og nogle af dem kommer her. Der er mange flere, og du kan læse mere om dem ved selv at google [søgeteknikker google].

Gåseøjne

Skriver du bare [den sorte død], får du vist de første 10 ud af i alt 264.000 resultater:

Sætter du i stedet ordene i gåseøjne, finder du kun sider, hvor ordene står ved siden af hinanden i den rækkefølge, du har skrevet dem. Altså ikke sorte oppe i titlen og død nede i teksten. Nu er der 24.800 resultater:

Skriv flere ord

En anden søgeteknik er at skrive mange ord. Jo flere ord, du leder efter samtidig, jo mere specifikt et resultat får du. Google sorterer automatisk de sider fra, hvor der ikke står de ord, du har bedt om at finde. Vi er nu nede på 7.210 resultater:

Årstal

Du kan også bruge Google til at søge indenfor bestemte årstal. Skriv to år og sæt to punktummer imellem dem, f.eks. [1300..1400]. På denne måde søger du på alle år imellem de to årstal – altså 1300, 1301, 1302 osv. – og sorterer sider fra, hvor disse årstal ikke optræder:

Søg på en bestemt side

Du kan også bruge Google til at søge på bestemte hjemmesider, hvis f.eks. sidens egen søgefunktion giver for mange eller for irrelevante resultater. Skriv [site:] efterfulgt af sidens adresse:

Nu er der bare 8 sider, og ikke 264.000. Det er hurtigt at gå dem igennem og vurdere, om indholdet er relevant for dit projekt.

Brug minus

Er der ord, du gerne vil sortere fra, f.eks. udtrykket ”Det kan være pest eller kolera”, sætter du et minus foran det ord, Google ikke skal finde, f.eks. [pest -kolera]:

Bachelorprojektet - sådan gør du