Skal du selv finansiere din videreuddannelse? december 19, 2016 – Slået op i: Legater – Tags: , ,

Har du brug for økonomisk tilskud til din efter- eller videreuddannelse, f.eks. et diplom- eller mastermodul? Eller måske støtte til kurser, en ny computer, studierejser i udlandet eller et projekt – så skal du vide, at det er muligt at søge legater, der kan hjælpe dig på vej mod din drøm.

Søg legater til din efteruddannelse

I Danmark findes der over 20.000 legater, hvoraf mange er øremærkede til uddannelse. Imellem alle disse legater finder du også fonde, der specifikt støtter videre- og efteruddannelse. Det kan være støtte fra helt små beløb på et par tusinde kroner og op til legater, der kan betale et helt modul på f.eks. en master.

Når du søger efter legater, skal du være opmærksom på, hvem og hvad fondene støtter. Ved nogle legater skal du have en tilknytning til slægten eller virksomheden, f.eks. som her ved Lauritzen Fonden. Andre legater støtter bestemte professioner, f.eks. sygeplejersker eller ernærings- og husholdningsøkonomer.Find frem til legaterne

Søg f.eks. på Google på [legat videreuddannelse], [studielegater] eller din egen nuværende profession [folkeskolelærer legater]. Er du heldig, er der allerede nogen, der har lavet en liste over legater, der er relevante at søge indenfor dit område. Her er det f.eks. Københavns Haandværkerforening, der har sammensat en liste over legater til håndværkere, primært i Københavns Kommune.

Du kan også søge efter legater på Studerende Online. Under “Formål” kan du vælge “Videreuddannelse”, men du kan også prøve at søge under de generelle studielegater. Endelig kan du også låne bøgerne Vejviser til legater og fonde samt Legathåndbogen – de fleste biblioteker har dem på hylden.

Send en god legatansøgning

Når du har fundet frem til de legater, du gerne vil søge, gælder det om at skrive en ansøgning, der er så god, at den kommer til at ligge øverst i bunken med alle de andre ansøgninger. Du kan finde mange gode tips til legatansøgningen i Legatsøgning for studerende.

Her er der også en vejledning til at opstille et budget samt en guide til, hvad du skal være særligt opmærksom på ift. skatteregler.

Held og lykke med din legatsøgning!

« Nytårsforsæt: At være en bedre studerende
Sådan gør du dit bachelorprojekt klar til aflevering »