Sådan søger du legater til at læse i udlandet

Vil du læse i udlandet?

Har du en drøm om at læse et eller flere semestre i udlandet, så får du her et par tips til, hvordan du kan søge legater, der kan finansiere dit ophold. Det skal nemlig ikke være økonomien, der afholder dig fra at komme af sted, for et studieophold kan være et kæmpe boost både til karrieren og den personlige udvikling. På dit udlandsophold kan du få en større indsigt i faget og et netværk i det faglige miljø, og det kan give dig et ekstra forspring i jobsøgningskøen, når studiet er bestået, så kom af sted, hvis du kan.

Søg mange – relevante – legater

En måde at finansiere studieopholdet på er at søge fonde, der støtter udlandsophold. Det kræver lidt arbejde, men brug tid på at søge legater, der passer til din personlige profil. Jo flere kvalificerede ansøgninger, du sender ud, jo større chance er der for, at du vil modtage legater nok til at kunne realisere din uddannelsesdrøm.

Mange fonde giver store beløb i støtte, 20.000 kr. er ikke unormalt, men det kræver, at du lægger et solidt stykke arbejde i at skrive gode ansøgninger. Som udgangspunkt er legater til studieophold i udlandet skattefri – læs mere på SKAT’s hjemmeside.

Hvad skal du skrive i din ansøgning?

I din ansøgning skal du beskrive, hvad du forventer at opnå under dit ophold, både fagligt og personligt. Er der f.eks. fag på det udenlandske universitet, som du ikke kan læse i Danmark, vil opholdet kunne bringe dig tættere på din karrieredrøm, og hvordan vil det styrke dit netværk og dine sprogfærdigheder?

Husk også praktiske detaljer, f.eks. længden på dit studieophold, hvad du skal læse, og hvordan kurser og projekter vil give merit i din nuværende uddannelse. Hvis du allerede har planlagt studieture eller aktiviteter i det pågældende land, som styrker din profil, så husk også at nævne dem og at sætte rejseomkostningerne i budgettet.

Læs bogen om at skrive bachelorprojekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du