Hvordan søger du legater til uddannelse i udlandet?

Hvordan får du et legat?

Skal du læse en del af din uddannelse i udlandet, så kan du sandsynligvis få dækket nogle af dine udgifter med legater. Mange fonde vil gerne hjælpe studerende med at komme af sted på udlandsophold, og men det kræver, at du ved, hvor du finder de relevante legater, og at du sender en velskrevet ansøgning.

De bedste steder at lede er i en af legatbaserne, f.eks. på www.so.dk/legater. Her kan du i skrivende stund gratis søge i ca. 1000 legater til studerende. Et andet godt sted er den store legatbog, Kraks Vejviser til legater og fonde, som du kan låne på biblioteket. Start gerne med at lede efter legater i god tid: nogle legater har kun ansøgningsfrist én gang om året, og her skal ansøgningen sendes af sted, også selv om dit ophold ligger længere ude i fremtiden.

Hvordan søger du legater?

Der er to måder at søge et legat på: enten gennem et ansøgningsskema eller med en motiveret ansøgning, hvor du selv skal sammenfatte, hvorfor netop du skal i betragtning til at modtage et legat. Der findes ikke nogen standard for, hvad du skal skrive i den motiverede ansøgning, men når det er sagt, så er der bestemte måder at skrive en ansøgning på, der gør, at din ansøgning kommer øverst i bunken.

Der er mange derude, som gerne vil skrive dine legatansøgninger for dig – men det koster penge. Når du først kommer i gang, vil du også opdage, at det faktisk ikke er særlig svært! Som i enhver anden ansøgning handler det om at trække dine gode sider frem og argumentere for din sag.

God tur!