Hvor kan du søge efter legater? 29. april 2020 – Slået op i: Legater – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Annonce

HVDV - Banner - Tre stærke bøger

Hvor finder du de rigtige legater?

Det er let at søge efter legater i en af de mange legatbaser, som findes på internettet. I legatbaserne kan du søge efter ord, der passer på dig og din situation, og du kan hurtigt overskue, om du opfylder kriterierne for at søge. Nogle legatbaser er gratis, andre er betalingsbaser og i nogle kan du betale andre for at søge legater frem til dig. Med en simpel Google-søgning kan du også finde rigtig mange legater og fonde. Se f.eks. her: [legater studerende].

Du vil også møde betalingssider, der tilbyder både at finde legaterne frem og skrive ansøgningerne for dig, men lad være med at spilde dine penge på det. Dels skal du alligevel hen og gøre den tilsendte standardansøgning personlig bagefter, og dels tager det altså ikke særlig lang tid at gøre det selv, når du først er kommet i gang.

Derudover er der de forskellige legatbøger i papirudgave og på cd-rom, som du kan låne på biblioteket – eller selv investere i, hvis de er udlånt. Det er de som regel, så tjek også om dit studiebibliotek eller lokale folkebibliotek skulle have købt en licens til en af legatbaserne, som du kan benytte på stedet.

Brug dit netværk til at søge efter legater

Er du studerende, er studiekontoret, det internationale kontor eller uddannelsens opslagstavler det oplagte sted at søge efter legater. Igennem dit netværk kan du også opsøge folk, der allerede har modtaget legater og på den måde få kendskab til fonde, som du aldrig har hørt om, men som er gode at søge.

I de lokale aviser kan du sommetider også finde opslag om legater, som du kan komme i betragtning til. Få din familie til at holde øje med legater fra din hjemegn.

Brug Google til at finde legater

Du kan også finde mange legater ved simpelthen at google med forskellige søgeord, som f.eks.:

  • [legat studierejse]
  • [legater eksempel ansøgning]
  • [legater til enlige mødre]
  • [“legater til studier i Australien”]

Du kan evt. også søge på engelsk.

Prøv også en søgning med nogle af de ord, der næsten med garanti vil være i de ansøgninger, som andre studerende har lagt ud: [“jeg søger om støtte til”] eller [“jeg skal på studieophold i”].

Læs Legatsøgning for studerende

I bogen Legatsøgning for studerende kan du læse meget mere om, hvordan du finder – og søger – de legater, der passer til dit formål. Du får også mange gode eksempler på legatansøgninger. Bogen fås både som e-bog og i en trykt papirudgave.

Legatsøgning for studerende

Læs alle de andre gode studietips

Køb bøger om studieteknik

Annonce

« Legatsøgning – sådan laver du en søgeprofil
Hvilke legater skal du søge? »