Hvor kan du søge efter legater?

Hvor kan du søge efter legater

Hvor finder du de rigtige legater?

Det er let at søge efter legater i en af de mange legatbaser, som findes på internettet. I legatbaserne kan du søge efter ord, der passer på dig og din situation, og du kan hurtigt overskue, om du opfylder kriterierne for at søge. Nogle legatbaser er gratis, andre er betalingsbaser og i nogle kan du betale andre for at søge legater frem til dig. Med en simpel Google-søgning kan du også finde rigtig mange legater og fonde. Se f.eks. her: [legater studerende].

Du kan også bruge Fonde.dk, som er et online-værktøj, der mod betaling giver adgang til +15.000 fonde, puljer og legater. Fonde.dk indeholder også et e-bibliotek med skabeloner til ansøgning og relevante artikler – og du får muligheden for at deltage i kurser om fondsansøgning.

Derudover er der de forskellige legatbøger i papirudgave, som du kan låne på biblioteket – eller selv investere i, hvis de er udlånt. Det er de som regel, så tjek også om dit studiebibliotek eller lokale folkebibliotek skulle have købt en licens til en af legatbaserne, som du kan benytte på stedet.

Brug dit netværk til at søge efter legater

Er du studerende, er studiekontoret, det internationale kontor eller uddannelsens opslagstavler det oplagte sted at søge efter legater. Igennem dit netværk kan du også opsøge folk, der allerede har modtaget legater og på den måde få kendskab til fonde, som du aldrig har hørt om, men som er gode at søge.

I de lokale aviser kan du sommetider også finde opslag om legater, som du kan komme i betragtning til. Få din familie til at holde øje med legater fra din hjemegn.

Brug Google til at finde legater

Du kan også finde mange legater ved simpelthen at google med forskellige søgeord, som f.eks.:

  • [legat studierejse]
  • [legater eksempel ansøgning]
  • [legater til enlige mødre]
  • [“legater til studier i Australien”]

Du kan evt. også søge på engelsk.

Prøv også en søgning med nogle af de ord, der næsten med garanti vil være i de ansøgninger, som andre studerende har lagt ud: [“jeg søger om støtte til”] eller [“jeg skal på studieophold i”].

Læs bogen om at skrive bachelorprojekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du