Halloweenfest på budget

Vil du gerne holde et brag af en halloweenfest, uden at bruge alt for mange penge? Så skal du læse med videre her, hvor du får tips til at holde en halloweenfest på budget, der ikke sprænger budgettet helt.

Generelt koster det som regel mere at holde en fest, end man måske lige først antager. Der er en masse små udgifter her og der, som i sidste ende kan løbe op. Så skal man lige have sugerør, servietter, snacks – og lige en lækker velkomstdrink. En halloweenfest kan endda blive dyrere end en almindelig fest, fordi der også er udgifter til uhyggelig pynt og kostumer.

 

Kostumer

En af de vigtigste ting for at gøre festen ekstra halloweenagtig er kostumer. Festen bliver mere gennemført, hvis der er kostumer. Kostumer kan være dyre at købe, så du kan vælge at lave dit eget kostume eller spørge nogen i din omgangskreds, om de har et kostume, du kan låne.

Alternativt kan du også droppe kostumet helt, hvis du gerne vil spare så meget som muligt. Hvis du laver et kostume selv, kommer man dog langt med relativt få materialer. Det er også meget sandsynligt, at du kan finde et kostume eller materialer i en genbrugsbutik.

 

Dekorationer og pynt

Dekorationer og pynt er også en vigtig del af at skabe en speciel stemning til en halloweenfest. Tit kan man i tiden op til finde relativ billig pynt i diverse butikker og supermarkeder. Du kan fx finde sugerør, servietter og guirlander som passer til dit tema.

Du kan kigge i genbrugsbutikker efter pynt eller evt. på loppemarkeder. Det vil ofte være billigere end at lave det selv, afhængigt af hvad det er. Men hvis du nu drømmer om en special rekvisit såsom en kæmpe edderkop, vil det oftest være billigere at lave selv.

 

Mad og drikke

For at gøre det så billigt som muligt kan du invitere til efter aftensmad, så folk har spist hjemmefra. Du kan også bede folk om selv at have drikkevarer med. På den måde skal du som vært kun stå for pynt og snacks og måske nogle enkelte drikkevarer.

Du kan fx købe sodavand eller læskedrikke i forskellige farver, så der kan laves ”uhyggelige” drinks. Hvis du bager en sandkage og putter frugtfarve i, er det også en måde at tilpasse den til temaet. Det er desuden en nem og billig kage at bage.

 

Græskar og film

Hvis du ikke vil holde en decideret fest, er der også andre måder at holde et arrangement med halloween som tema. Det kan fx være en aften, hvor I skærer græskar sammen og bagefter ser en gyserfilm.

Her vælger du selv, om du stadig vil pynte lidt op eller om du bare vil holde det simpelt. Du kan fx købe popcorn og sodavand til filmen, og folk kan selv medbringe deres græskar. På den måde er det en meget budgetvenlig måde at mødes på for alle.

Hvis du gerne vil holde fest og forsøde din tilværelse lidt ekstra i den mørke tid, så ansøg om et mobillån med det samme.