Google Scholar – find hurtigt og nemt videnskabelige artikler

Google Scholar

Google Scholar – et nyttigt værktøj!

Brug Google Scholar til at finde videnskabelige artikler! Når du googler dit projektemne, finder du sikkert ofte gode videnskabelige artikler, som du dog kun kan læse en lille del af. Vil du have adgang til hele artiklen, kræver det et betalingslogin. Hvis din uddannelse ikke abonnerer på de store og dyre databaser med videnskabelige artikler, kan du også prøve at se, om du kan finde artiklen gennem Google Scholar. Nogle af artiklerne kan du læse med det samme, mens du kan bestille andre hjem gennem bibliotek.dk.

I Google Scholar søger du i den videnskabelige litteratur, som ligger tilgængeligt på internettet. Her kan du nemt og hurtigt finde ny viden, data fra forsøg, patenter og afhandlinger eller hele bøger om dit emne. Fordi Google Scholar er en del af Google, kan du bruge de samme søgetricks som ved Google.

Sådan søger du på et emne

scholar.google.com er det nemt at finde (for) meget information om dit emne, og derfor skal du også søge med mange specifikke ord. Til et projekt om betydningen af musik i butikker kan du prøve at lave denne søgning på Google Scholar:

Der er artikler på andre sprog, men de fleste artikler her er på engelsk, så det anbefales, at du bruger engelske søgeord.

Gør din søgning specifik

Hvis du vil have færre og mere præcise resultater, kan du benytte nogle af Googles søgetricks, f.eks. søge med flere ord samt bruge gåseøjne, minus og årstal:

Sådan læser du artiklen

Klikker du du på overskrifterne i resultaterne, kan du nogle gange få lov til at læse hele artiklen eller bogen med det samme. Andre gange vil du skulle betale for at se artiklen eller benytte din uddannelses betalingslogin.

Sådan bestiller du på bibliotek.dk

Andre artikler og bøger ligger dog ikke frit tilgængelige, og hvis du kun får vist en lille bid af teksten, kan du forsøge at bestille resten hjem gennem bibliotek.dk. Hvis du har brug for hjælp, kan du finde en guide til at bestille artikler hjem fra bibliotek.dk i det gratis søgekursus, som du finder her: Få et gratis søgekursus!

Bachelorprojektet - sådan gør du