Ferie på SU-budget: København

Tårnet

Hold en billig ferie i København

Der er nu ikke noget som en tur til København! Og der sker hele tiden noget med koncerter, gadefester og udstillinger, for ikke at nævne de utallige caféer og restauranter – og mulighederne for at shoppe. Ja, København er en fantastisk by – men også virkelig dyr! Trænger du til at komme en tur til hovedstaden, så kommer her en guide til et besøg i København for dig, der er på SU. Husk at bestille Orange DSB-billetter på www.dsb.dk/orange, hvor du kan finde billige billetter.

Hvad skal du se i København?

Det er en god ide at planlægge i hvert fald noget af turen hjemmefra, for der er så meget at se på. Visit Copenhagen giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

En tur i byen

København kan byde på det hele! Lige fra de übercool discoteker, over hippe caféer, homobarer, spillesteder, skumle pub’er og til stilfulde vinbarer.

Vil du gerne have en billig tur i byen, så gå efter de klassiske, brune værtshuse, hvor der ofte er øl til en 20’er. Er du til drinks, så har Spiir lavet en guide til billige barer i København: Studieguide: Budgetvenlig og fyrstelig bytur i København.

Shopping

Der er selvfølgelig altid de store shoppingmekkaer, som udover Fields også tæller Fisketovet, og inde i byen Magasin og Illum. Men prøv i stedet at gå en tur ned ad Istedgade og nyd de små butikker (altså, når du er kommet forbi alle de mere eller mindre skumle sex-shops), kryds over og tag turen tilbage ad Vesterbrogade og slut af med en kop kaffe og et hvil til fødderne på Værnedamsvej.

Mad

Vil du spise godt og billigt, så tag ud til Reffen på Refshaleøen, hvor du den lækreste mad fra alle kontinenter. Tapas? Tyrkisk? Sushi? Brasiliansk BBQ? De har det hele her – og til priser, hvor alle kan være med.

Christiania

Når du nu alligevel er i området, så slå også et smut forbi Christiania. Glem hashboderne for du finder her et fint og grønt åndehul midt inde i byen, masser af stemning, gratis koncerter om sommeren og god og billig mad. Se mere på: Christiania

Tårnet, Folketinget, Christiansborg Slot

Hvis du ikke vil betale entréen til Rundetårn, men gerne vil se byen fra Tårnets top, så er der gratis udsigt ud over det meste af København oppe fra Tårnet i Christiansborg Slot, Tårnet. I tilknytning til Tårnet ligger en restaurant med den fineste udsigt – men maden er i den dyrere ende. Brug i stedet fem minutter på at gå over til Kanal Caféen, der serverer det lækreste smørrebrød til det halve af prisen – og snaps i hele flasker.

Find et godt hotel i København

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i København, som alle kan bookes igennem Booking.com:

Hipt vandrehjem med indendørs pool

På Vesterbro med fem minutters gang til Rådhuspladsen og Tivoli ligger Steel House Copenhagen, et luksushostel i newyorker-stil. Det hippe vandrehjem har en unik storby-vibe og er indrettet med lige dele coolfaktor og rå elegance. Sov blødt i de specialdesignede køjesenge på sovesalen eller giv gerne prisen et nøk opad og få et dobbeltværelse med egen terrasse. Her får du den mest fantastiske udsigt ud over Planetariet og Søerne. Inden du mødes med alle de andre gæster i baren eller fælleskøkkenet, kan du tage dig en svømmetur i den indendørs pool.

Steel House Copenhagen ligger midt i Københavns hjerte, og du skal blot træde ud ad døren for at være midt i et hav af oplevelser. Her er edgy retrocaféer og restauranter, grønne områder, masser af shoppingmuligheder på Istedgade og fest i byens natteliv. Steel House Copenhagen er et hostel for dig, der gerne vil bo i den hippeste del af København på Vesterbro i cool og luksuriøse omgivelser. Husk at bestille i god tid – stedet er meget populært.

Et hotel til dig, der virkelig skal shoppe igennem!

Copenhagen Island Hotel ligger lige ved siden af Fisketorvet Shoppingcenter på Kalvebod Brygge. Shoppingcentret byder på utallige butikker og mange gode spisesteder. Den overdådige og veltilberedte morgenbuffet på hotellet sørger for, at I er klar til alle de sjove oplevelser, som Købehavn har at byde på. Hotellet ligger 20 minutters gang fra Rådhuspladsen og tæt på de store indfaldsveje til København. Det er nemt at komme til og fra hotellet i bil, og der er offentlige transportmidler lige udenfor døren, som kan tage jer videre ud i København.

Bo godt og billigt i København

Vil I gerne bo tæt på Tivoli, Rådhuspladsen og Strøget, så er Danhostel Copenhagen City et godt bud på billig overnatning i København. Du kan booke både sovesale og private værelser. I de private værelser er der bløde senge, bad og toilet og en pragtfuld udsigt ud over København. Vandrehjemmet tilbyder også morgenmadsbuffet, som du kan købe med.

Se flere gode hoteller i København her på Booking.com!