Ferie på SU-budget: Aarhus oktober 20, 2016 – Slået op i: Ferie på SU-budget – Tags: , ,

Hvis du tager af sted lige nu, kan du stadig nå at holde den sidste del af efterårsferien i Smilets By. Det er der mange gode grunde til at gøre: Den smukke Aarhus Å, der snor sig igennem byen, og udsigten fra Domkirketårnet, ligesom byens mange museer og restauranter også i dén grad er værd at skrive hjem om. Husk at bestille Orange DSB-billetter på www.dsb.dk/orange, hvor du kan finde billige billetter.

Hvor skal du bo

Kender du ikke nogen, du kan overnatte hos, så er der billig overnatning på byens vandrehjem, f.eks. CABINN, der ligger lige dér, hvor det hele sker. På www.cabinn.com/hotel/cabinn-hotel-i-aarhus kan du booke en overnatning til 495 kr.* – en spytklat fra festen ved Åen.

Aarhus Å | Vadestedet i Aarhus © VisitAarhus

Aarhus Å | Vadestedet i Aarhus © VisitAarhus

Hvad skal du se

Det er en god ide at planlægge i hvert fald noget af turen hjemmefra, for der er meget at opleve i Aarhus. AOA, Alt om Aarhus, giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

En tur i byen

Ølmeter © Eforen

Ølmeter © Eforen

Aarhus er en udpræget studieby med alt, hvad det indebærer af festlige fredagsbarer, hippe discoteker, spillesteder og brune pub’er. Du finder en oversigt over de mange steder på VisitAarhus: www.visitaarhus.dk/oestjylland/gaa-i-byen.

Vil du gerne have en billig tur i byen, så gå efter de klassiske, brune værtshuse, hvor der ofte er øl til en 20’er.

Vil du gerne ud og møde nogle andre studerende, kan fredagsbaren på Eforen anbefales – se flere fredagsbarer her: www.bariaarhus.dk/studiebarer-aarhus.html. Bemærk, at du på nogle fredagsbarer skal kende studerende på studiet for at få adgang.Shopping

Ankommer du med toget, så står du faktisk næsten allerede inde i det store shoppingmekka, Bruuns Galleri, der udover butikker og restauranter også indeholder en biograf. Som i andre større byer, finder du også Magasin, men de ægte århusianere handler i Salling! Besøg også de små, fine butikker i Latinerkvarteret eller tag bus nr. 4A eller 15 for at komme ud til Bazar Vest. Her finder du alt, hvad hjertet kan begære af mellemøstlige krydderier, vandfaldsvækkeure og god og billig mad.

Mad

Travle kokke på Olinico © Olinico

Travle kokke på Olinico © Olinico


Vil du spise godt og billigt, så besøg OliNico i Mejlgade. Her på gastrogrillen får du klassikere som f.eks. Moules Frites, Merquez eller Fish’n chips (med den lækreste fisk!) for 60 – 65 kr. Kom når de åbner eller forbered dig på at vente lidt på at få et af de få borde – eller tag maden med hjem.

Leder du efter det bedste brunch-sted, så har Cross Café morgenmadsbuffet til 20 kr.* i hele oktober. Fortvivl ikke, hvis du læser dette meget senere, for i Sallings Bistro kan du hver weekend gå amok i brunchbuffeten til 95 kr.*

Museer

Rahbeks Minimarked © Den Gamle By

Rahbeks Minimarked © Den Gamle By

Aarhus byder på flere unikke museer, som er et besøg værd: I Den Gamle By kan du besøge fortiden. Mange huse og gårde, som ellers ville været blevet ofre for tidens tand, er blevet revet ned sten for sten og bygget op igen her i Den Gamle By. Besøg de fine, historiske bygninger, smukke byhaver, arbejdende værksteder, butikker og den fantastiske provinsby fra 1970’erne.

ARoS Kunstmuseum kan du tricke alle sanser i den smukke prisme eller gå på opdagelse i de skiftende udstillinger.

MOMU, Moesgaard Museum byder på arkæologiske og etnografiske udstillinger, og her kan du bl.a. se Grauballemanden. Og når du nu er på de kanter, så gør som århusianerne og gå en tur ned til Skovmøllen til en gang varm kakao med flødeskum og boller med tandsmør.

God tur!

* = Pris set 20. oktober 2016

Gem

« Billig studentermad: Romkugler
Dette er det allervigtigste i dit projekt – du ved det bare ikke! »