Ferie på SU-budget: Aarhus

Aarhus

Tag på en billig ferie i Aarhus

Der er mange muligheder for at holde en billig ferie i Smilets By. Og der er lige så mange gode grunde til at gøre det! Den smukke Aarhus Å, der snor sig igennem byen, og udsigten fra Domkirketårnet, ligesom byens mange museer og restauranter også i dén grad er værd at skrive hjem om. Husk at bestille Orange DSB-billetter på www.dsb.dk/orange, hvor du kan finde billige billetter.

Hvad skal du se

Det er en god ide at planlægge i hvert fald noget af turen hjemmefra, for der er meget at opleve i Aarhus. Visit Aarhus giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

En tur i byen

Aarhus er en udpræget studieby med alt, hvad det indebærer af festlige fredagsbarer, hippe discoteker, spillesteder og brune pub’er. Du finder en oversigt over de mange steder på VisitAarhus: Nattelivet i Aarhus.

Vil du gerne ud og møde nogle andre studerende, kan fredagsbaren på Eforen anbefales – se flere fredagsbarer her: Barer i Aarhus – Studenterguiden. Bemærk, at du på nogle fredagsbarer skal kende studerende på studiet for at få adgang.

Shopping

Ankommer du med toget, står du faktisk næsten allerede inde i det store shoppingmekka, Bruuns Galleri, der udover butikker og restauranter også indeholder en biograf. Som i andre større byer, finder du også Magasin, men de ægte århusianere handler i Salling! Besøg også de små, fine butikker i Latinerkvarteret eller tag bus nr. 4A eller 15 for at komme ud til Bazar Vest. Her finder du alt, hvad hjertet kan begære af mellemøstlige krydderier, vandfaldsvækkeure og god og billig mad.

Mad

Vil du spise godt og billigt, så besøg OliNico i Mejlgade. Her på gastrogrillen får du klassikere som f.eks. Moules Frites, Merquez eller Fish’n chips (med den lækreste fisk!). Kom når de åbner eller forbered dig på at vente lidt på at få et af de få borde – eller tag maden med hjem.

Leder du efter billig mad for studerende i Aarhus, så har Smag Aarhus lavet denne fine guide: 25 lækre måltider for under en hund.

Museer

Aarhus byder på flere unikke museer, som er et besøg værd: I Den Gamle By kan du besøge fortiden. Mange huse og gårde, som ellers ville været blevet ofre for tidens tand, er blevet revet ned sten for sten og bygget op igen her i Den Gamle By. Besøg de fine, historiske bygninger, smukke byhaver, arbejdende værksteder, butikker og den fantastiske provinsby fra 1970’erne.

ARoS Kunstmuseum kan du tricke alle sanser i den smukke prisme eller gå på opdagelse i de skiftende udstillinger.

MOMU, Moesgaard Museum byder på arkæologiske og etnografiske udstillinger, og her kan du bl.a. se Grauballemanden. Og når du nu er på de kanter, så gør som århusianerne og gå en tur ned til Skovmøllen til en gang varm kakao med flødeskum og boller med tandsmør.

Find et godt hotel i Aarhus

Her får du et par anbefalinger på gode hoteller i Aarhus, som alle kan bookes igennem Booking.com:

Bo lige ved banegården midt i byen

Kommer du med toget, er det dejligt at kunne slippe for at tænke på, hvordan du kommer rundt i byen. På Milling Hotel Ritz bor du to minutters gang fra barnegården og få minutter fra rutebilstationen og byens andre buslinjer. Hotellet ligger lige midt i centrum med kort afstand til gågade, Aarhus Street Food, biograf og mange af seværdighederne, der er nævnt her. Spis i den gratis morgenmadsbuffet, og lad hotellet hjælpe dig med at leje en cykel, så du kan komme ud og se byen.

Et billigt hotel i Aarhus med eget køkken

Som fattig studerende er det rart at have adgang til et køkken på ferien. Vil du spare penge, kan du lave nogle af måltiderne derhjemme. Først og fremmest giver et køkken på hotelværelset også mere frihed. Du behøver ikke at springe ud af sengen om morgenen for at nå morgenbuffeten – hvilket er rart efter en tur ud på alle barerne i Aarhus.

ApartHotel Faber ligger i et roligt område lige bag ARoS Kunstmuseum og Musikhuset og både hotelværelserne og i hotellejlighederne er udstyret med et køkken. Hotellet er billigt i forhold til Aarhus-standarder, men du skal også selv tjekke ind, og der er er ikke morgenmad på hotellet.

Bo godt og billigt i Aarhus

Vil du gerne bo godt og billigt, har Aarhus også flere vandrehjem. På Danhostel Aarhus bor du tæt på badeanstalten Den Permanente, og det er jo oplagt at være tæt på stranden i sommerferien. En kort gåtur derfra ligger hyggelige Trøjborg med de mange caféer og spændende specialbutikker.

Se flere dejlige hoteller i Aarhus på Booking.com her!