Ansøgningsfrist: Hvornår søger du legater?

Ansøgningsfrist til legat

Start i god til med at søge legater!

Nogle legater kan søges hele året, mens andre har en ansøgningsfrist en, to eller flere gange om året. Det tager tid at komme i gang med at søge legater, og derfor skal du starte i god til før ansøgningsfristen.

Nogle legater har også ansøgningsfrist langt ude i fremtiden – men derfor kan du alligevel godt gemme oplysningerne allerede nu og føje dem til din liste over legater, der skal søges. En anbefaling er at samle alle legater sammen for et helt år og så søge dem, efterhånden som ansøgningsfristerne falder.

Skriv en god standardansøgning

Selv om der er mange legatmidler i spil, så er konkurrencen om dem hård, og det kan som sagt være nødvendigt at søge mange fonde, før du får alle pengene hjem. Eliminér afslagene ved at gør dig umage med din ansøgning og tilpas standardansøgningen til det enkelte legat.

Brug den nødvendige tid på at skrive en god standardansøgning – OG på at justere den, så den passer til den fond, du søger. Der er for mange ansøgere, der får afslag, fordi de bare lige har jappet en ansøgning sammen på fem minutter, ikke gad bruge tiden på at udfylde alle felterne i ansøgningsskemaet eller ændre fondens navn i teksten. Det er spild af både din og især af fondens tid.

Når du først har fået din standardansøgning og alle bilagene på plads, og det hele kører, så kan du hurtigt sende en ansøgning afsted, hvis du opdager, at der er ved at være ansøgningsfrist til legatet.

Hvornår skal du søge?

Misser du ansøgningsfristen med bare én dag, så vil din ansøgning ofte blive arkiveret direkte i papirkurven, og alt dit arbejde har været spildt. Omvendt skal du heller ikke sende din ansøgning, før fonden indkalder til det. Er der ansøgningsfrist den 1. juni, kan du med andre ord godt lade ansøgningen lande én uge før – men ikke en hel måned.

En indkaldelse kan i øvrigt være flere ting: en notits i de store dagblade, i nyhedsbrevet fra fondens hjemmeside, et opslag på dit studie eller den dato for ansøgningsfristen, som du finder i de forskellige legatbaser.

Læs bogen om at skrive bachelorprojekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du