eReolen Global: Sådan læser du udenlandske ebøger

eReolen Global

Sådan læser du bøger på eReolen Global

eReolen har også en engelsk pendant, eReolen Global. Her kan du læse udenlandske ebøger og høre lydbøger. Det er muligt at låne to bøger og have to reservationer samtidig, og du kan låne materialerne i 21 dage. Du kan aflevere materialerne igen, og dermed har du med det samme nye lån.

eReolen Global er en del af folkebibliotekernes digitale bibliotek, og når du benytter eReolen Global, skal du derfor være logget ind med dine låneroplysninger fra folkebiblioteket i din hjemkommune.

Når du bruger eReolen Global fra din tablet eller smartphone, kan du hente app’en ”Libby” i App Store eller Google Play. Her får du også mulighed for at downloade ebogen eller lydbogen, så du har adgang til den, når du ikke er online.

Læs også: Sådan får du et bibliotekslogin

Sådan søger du i eReolen Global

Gå til eReolen Global.

Mange elever skal på et tidspunkt under deres uddannelse på studietur i udlandet. Her er det godt at have en guidebog med i lommen – eller på telefonen. På eReolen Global kan du bl.a. finde alle bøgerne fra serien Lonely Planet, og du kan her prøve at søge efter serietitlen:

eReolen Global - Sådan søger du

Når du søger på serietitlen får du en masse forslag, som du kan klikke på. Du kan også vælge at gøre din søgning mere præcis og kombinere titlen med et landenavn.

Sådan låner du på eReolen Global

Når du har fundet en ebog, du gerne vil låne, kan du vælge at klikke på den for at få flere oplysninger. Herefter kan du føje bogen til din ønskeliste, låne bogen med det samme eller klikke på ”LÆS ET UDDRAG” for at se, om bogen er noget for dig, inden du bruger af dine begrænsede lån.

eReolen Global - Sådan låner du en ebog

Er bogen udlånt, kan du reservere den, så får du besked, når den er udlånt til dig. Ellers klikker du nu på ”LÅN” og logger ind med dine låneroplysninger fra folkebiblioteket i din bopælskommune. Klik derefter på ”GÅ TIL UDLÅN”. Du kan også finde dine bøger under ”Min konto”. Er du logget på eReolen Global fra app’en, kan du hente bogen ned som fil, eller du kan vælge at læse den i din browser på computeren.

Nu kan du læse bogen fra start eller bladre i siderne. Du kan også klikke på de aktive links i indholdsfortegnelsen.

Lån lydbøger på eReolen Global

På eReolen Global er der mange romaner på engelsk, som kan bruges til romananalyse eller bare til lystlæsning. Hvis du hellere vil lytte til dem, kan du søge på titlen eller klikke dig frem til en lydbog. I den øverste menubjælke vælger du ”Samlinger” og under ”LYDBØGER” vælger du f.eks. “Lyt til en New York Times Bestseller”.

Hvor meget må du låne?

Som sagt kan du låne to ebøger eller lydbøger ad gangen. Du kan ikke aflevere dine lån igen – det sker automatisk. Har du brugt alle dine lån, bliver du derfor nødt til at vente på, at de udløber, inden du kan låne igen. Nogle bøger har begrænsninger på antallet af simultane udlån , og her bliver du som på det fysiske bibliotek nødt til at reservere.

Læs mere om at skrive et projekt!

I bogen Bachelorprojektet – sådan gør du! kan du læse mere om, hvordan du skriver et godt projekt. I bogen får du også tjeklister til de enkelte afsnit, så du kan se, om du har husket at få det hele med.

Bachelorprojektet - sådan gør du