Læs gratis e-bøger

Hvad er en e-bog?

E-bøger er digitale bøger, der kan læses på både e-bogslæsere, tablets, smartphones og på computeren. E-bogen kan downloades eller streames direkte fra internettet. For at hente og læse e-bøgerne skal du enten hente en app eller et læseprogram, eller du kan benytte en e-bogslæser, f.eks. Kindle. 

Gratis e-bøger

Ebook Central er verdens største onlinebibliotek for faglitterære e-bøger. For at logge ind skal du gå via dit lokale folkebibliotek, finde linket på deres hjemmeside og så logge ind med dine låneoplysninger til folkebiblioteket.

Tusindvis af ebøgereReolen.dk er bibliotekernes tilbud om e-bøger til borgerne. Alle biblioteker i landet er tilmeldt servicen, og du bruger dine låneoplysninger fra dit lokale folkebibliotek til at logge ind med.

The Internet Archive er et online, digitalt bibliotek, der har som erklærede formål at give adgang til al viden i verden. Her kan du hente bøger, film og musik eller more dig over deres Wayback Machine, der rummer historieske udgaver af hjemmesider. 

Project Gutenberg indeholder 45.000 gratis e-bøger, primært på engelsk. Gennem frivillig arbejdskraft bliver ældre litteratur digitaliseret og lagt ud til fri læsning. 

Saxo.com har, hvad de selv betegner som Danmarks største udvalg af danske og engelske e-bøger, rigtig mange endda helt gratis.

Læs også: Legater

Gem