Sprogfag

Sprogfag“Durch, für, gegen, ohne, wider, um – kennst du nicht den akkusativ, dann bist du wirklich dumm!” Har du brug for hjælp til de tyske verber, vil du gerne finde en gratis ordbog eller læse gratis e-bøger på engelsk, så er der masser af steder her, der kan hjælpe.

bab.la (gratis)

bab.la er en online ordbog, der indeholder 39 ordbøger på 28 sprog, sprogspil og quizzer samt et uendeligt antal bøjningsformer for verber på 11 sprog. bab.la kan bruges til dig, der ikke har adgang til officiel ordbog.

Contemporary Authors Online (UNI-login / bibliotekslogin)

Contemporary Authors Online er en af Gale-databaserne, og du finder den ved at logge ind på Gale og vælge den fra listen. I basen kan du læse om – fortrinsvis engelsksprogede – nutidige forfattere og deres værker og finde litteraturlister, hvor du kan læse mere.

Gyldendals røde ordbøger (UNI-login / bibliotekslogin)

Gyldendals røde ordbøger indeholder sprogene: dansk (incl. Retskrivningsordbog), fransk, spansk, svensk, engelsk, italiensk, tysk og norsk. Du har adgang til ordbogsartikler i deres fulde længe, og der er tilføjet informationer, som du ikke får i de trykte bøger. F.eks. får du ved søgning også præsenteret synonymer og forslag fra andre ordbøger, og du kan høre, hvordan ordet skal udtales.

Lær sprog med internettet (gratis)

Lær sprog med internettet giver dig online træning i engelsk og tysk. Med øvelser for begyndere og let øvede, glosetræning og grammatik, spil og krydsord samt skriftlige opgaver til print

The Internet Archive (gratis)

The Internet Archive er et online, digitalt bibliotek, der har som erklærede formål at give adgang til al viden i verden. Her kan du hente bøger, film og musik eller more dig over deres Wayback Machine, der rummer historiske udgaver af hjemmesider.

Engelsk

Ebook Central – tidligere Ebrary (bibliotekslogin)

Ebook Central er en portal, der indeholder over 100.000 digitale e-bøger på engelsk. De fleste danske folkebiblioteker har et login til Ebook Central, og med et lånerkort kan du hente bøger om de mest populære projektemner. Især god til elever, der skal bruge en masse faglitteratur i sidste øjeblik!

English Verb Conjugation (gratis)

English Verb Conjugation bøjer dine engelske verber for dig – på alle mulige og mulige måder!

eReolen Global (bibliotekslogin)

eReolen Global indeholder ca. 2500 engelske ebøger og lydbøger, bl.a. rejseguides fra Lonely Planet, og derudover ca. 20.000 engelske Gutenberg titler, hvor der ikke længere er ophavsret på. Hvis du ønsker at gemme e-bøgerne på din tablet eller smartphone, kan du hente en App i AppStore eller GooglePlay. Når du er logget ind, kan eReolen Global huske, hvor langt du er nået, og du kan lave bogmærker og ændre tekststørrelsen.

Du skal bo i den kommune, hvor du vil låne e-bogen på biblioteket.


Literature Resource Center (bibliotekslogin)

Literature Resource Center er en omfattende, engelsksproget litteraturvidenskabelig database, der indeholder information om forfattere og deres udgivelser inden for alle genrer og perioder. Hovedvægten er lagt på amerikanske forfattere, men du kan også finde forfattere fra bl.a. Europa.

Vejledning

Literature Ressource Center

Project Gutenberg (gratis)

Projekt Gutenberg indeholder 54.000 gratis e-bøger, primært på engelsk. Gennem frivillig arbejdskraft bliver ældre litteratur digitaliseret og lagt ud til fri læsning.

Sparknotes (gratis)

Sparknotes er analyser og sammenfatninger af engelske bøger. Her kan du finde alt om Orwells 1984, oversættelser af Shakespeares værker og endda videonoter over de mest populære bøger.

Læs også: Dansk

Gem