Historie

HistorieHvis du skal i gang med at skrive SRP, SSO, Dansk/Historieopgave eller andre større, skriftlige opgaver om historiske emner, så kan du finde en masse viden her. Alle siderne er kvalitetstjekket, og du må gerne bruge indholdet fra siderne, citere og angive indholdet som kilde.

danmarkshistorien.dk (gratis)

danmarkshistorien.dk er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Siden indeholder viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag: historiske kildetekster, temaer om f.eks. Arbejderbevægelsen 1872-1940, filmklip og ”Mytedrab”, der punkterer en del af de danske folkemyter.

Dansk Center for Byhistorie (gratis)

Dansk Center for Byhistorie indeholder beskrivelser af de danske købstæder: med byens historie og udvikling, kildetekster og litteraturlister til videre læsning.

Dansk Folkemindesamling (gratis)

Dansk Folkemindesamling er Danmarks arkiv for folkeminder. Begrebet folkeminder opstod i 1800-tallet som betegnelser for folks mundtligt erindrede tradition. Samlingen er fuld af materiale om det dagliglivet, i form af folks fortællinger, viser, sagn, musik, lokale historie og erindringer.

Historie (gratis)

Historie er en wiki lavet af historiestuderende ved AU, hvor du kan finde bøger, artikler og andre kilder til historie. Her kan du f.eks. finde en omfattende kildesamling, som guider dig til steder, hvor du kan finde historieske kilder – både danske og udenlandske.

Historie i gymnasiet (gratis)

Ind i sproget ud i verden er gymnasielærer Sune Weiles blog, hvor han med gode eksempler giver gode råd til opgaveskrivningen. Her kan du læse om, hvordan man skriver en kildekritisk analyse eller diskuterer i en historieopgave. Gå ind på fanen ”Historie i gymnasiet” og vælg en af teksterne.

Historiebutik (gratis)

Historiebutik hjælper dig, der går i gymnasiet eller på HF og har valgt at skrive en skriftlig opgave, hvor fagene historie eller græsk og latin indgår, dig skal til mundtlig eksamen eller har et forløb med et af de tre fag. Du kan også få individuel hjælp til kilde- og litteratursøgning, metode, teori og opgavestruktur eller få gode tips i afsnittet om kildekritisk i historiefaget.

HistoriensVerden.dk (UNI-login / bibliotekslogin)

HistoriensVerden.dk er en historieportal, dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Siden indeholder tekster på flere niveauer, biografier, billeder og kilder.

Historieopgaven (gratis)

Historieopgaven giver en omfattende vejledning til arbejdet med faget historie i opgaver i gymnasiet. Her kan du få svar på de konkrete spørgsmål, du har til historieopgaven, f.eks. om noter, problemformulering og konklusion. Siden har også en omfattende guide, hvor du kan få hjælp til Studieretningsprojektet.

Historisk Atlas (gratis)

Historisk Atlas giver mulighed for at læse historiske informationer om steder og personer og se gamle kort. Historisk Atlas er et website, der præsenterer lokal kulturhistorie og kulturarv på over 50 elektroniske landkort. Der er oplysninger om alt fra fortidsminder, herregårde, kirker, skibsforlis, industrihistorie og meget mere – men du skal først finde det sted, du vil have information om.


Historisk Metode (gratis)

Historisk Metode giver vejledning om Dansk/Historieopgaven. Du kan bl.a. læse om at opbygge en litteraturliste, diskursanalyse og hvad sekundærlitteratur egentlig er. Siden er primært lavet for elever fra Rysensteen Gymnasium, men elever fra andre gymnasier vil også finde siden meget brugbar.

Internet History Sourcebooks Project (gratis)

Internet History Sourcebooks Project er en samling af hjemmesider og offentliggjorte historiske kilde-tekster til undervisningsbrug. Her kan du finde historiske kilder fra oldtiden, middelalderen og frem til i dag.

KVINFO (gratis)

KVINFO giver dig information om Dansk Kvinde- og ligestillingshistorie. Her kan du finde bøger, links og andre materialer om kvinder og kvindehamp, ligestilling og køn.

Religion.dk (gratis)

Religion.dk formidler nyheder og baggrundsviden om religioner i Danmark og i udlandet. Har du et spørgsmål om religion, kan du få svar på det spørgsmål fra en af sidens mange eksperter inden for islam, kristendom, buddhisme, åndelig praksis, etik og eksistens

Wikipedias historieportal (gratis)

Wikipedias historieportal giver en god indgang til de forskellige perioder og den videre informationssøgning. Siden findes bl.a. også i en engelsk udgave.

Student Resources in Context (UNI-login)

Student Resources in Context tilbyder information om personer, begivenheder og emner i verdenshistorien. Her finder du viden, du kan bruge, når du skal starte med at sætte dig ind i et emne. Samlingen indeholder kildetekster, avis- og tidsskriftartikler samt lyd- og filmoptagelser.

Læs også: Den gode litteraturliste – Til gymnasieelever

Gem

Gem