Her starter du

Her starter du!Ud over en google-søgning som man bestemt ikke kan underkende nyttigheden af, så er her tips til seks andre steder, hvor du kan få hul på dit emne. Det er steder med oversigtsviden, artikler og tips til videre læsning.

Den Store Danske (gratis)

Den Store Danske er Gyldendals åbne encyklopædi. Her kan du få svar på det meste, læse artikler og slå ord op – og alt er kvalitetstjekket af førende danske fageksperter. Modsat Wikipedia kan du altid regne med, at du kan stole på den viden, der ligger her.

EMU (gratis)

EMU er Danmarks læringsportal for elever og lærere. Her kan du ofte finde undervisningsforløb om de mest populære emner, f.eks. temaer om slaveri og social arv eller brugbare guides til opgaveskrivningen. EMU kan godt være temmelig kaotisk at finde rundt i, men brug søgefunktionen og vælg ”Søg på hele EMU”.

Faktalink (UNI-login / bibliotekslogin)

Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner: sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier osv. Emnerne afspejler de mest populære projektemner, f.eks. feminisme, Berlinmuren og apartheid. Samlingen omfatter i skrivende stund ca. 450 artikler, samt flere tusinde links og henvisninger. Du må citere fra og henvise til artiklerne i din litteraturliste. Du kan også bruge Faktalink til at få forslag til bøger og hjemmesider om dit emne.

HowStuffWorks (gratis)

HowStuffWorks indeholder artikler om, hvordan ting fungerer. Teksterne er letforståelige og godt illustrerede, og du kan finde mange billeder, som du – med kildeangivelse – kan bruge til dit projekt. Siden er ejet af Discovery, og ligger man inde med en specialviden, kan man søge om at få lov til at skrive artikler til stedet. Ved hver artikel kan du klikke dig hen til en kort beskrivelse af forfatteren.

Videnskab.dk (gratis)

Videnskab.dk indeholder nyheder om alt inden for videnskab og forskning. Artiklerne er af meget høj kvalitet og om de emner, som ofte bliver brugt til de større projekter. Nyhederne er delt ind efter emne: ”Krop & Sundhed”, Kultur og Samfund”, ”Miljø & Naturvidenskab” og ”Teknologi”. Der er også henvisninger til videnskabelige kilder og relaterede hjemmesider.

Wikipedia (gratis)

Wikipedia er et brugerskabt onlineleksikon, hvor alle kan bidrage. På trods af sit indhold, der ikke altid er lige pålideligt, har siden rigtig mange andre gode kvaliteter: Her er det nemt hurtigt at danne sig et overblik over et emne, og ofte er der referencer knyttet til teksterne. Hvis du bladrer ned til afsnittene med henvisninger og referencer, så findes her en guldgrube af viden – lige til at copy paste ind i en bestilling på bibliotek.dk. Her kan du se, hvordan det skal gøres. Men HUSK: På Wikipedia kan alle skrive alt – og det gør de!

Læs også: De store databaser med alle emner

Gem