Er du kørt død allerede inden forårssemesteret for alvor er gået i gang? Sådan kickstarter du dit nye semester med energi og overskud februar 12, 2018 – Slået op i: Studieliv – Tags: , ,

Foran dig venter et nyt semester, men du har mest af alt lyst til at ligge hjemme under en varm dyne med en god serie på netflix og en kop varm kakao. Bare glemme alt om bøger, semesterplaner og nye afleveringer, der ligger og lurer forude. 

Af gæsteskribent Tine Persson, stressrådgiver og studiecoach hos SPINE

Er det kun dig, der ikke orker at skulle tage hul på et nyt semester?

Nej, det er det bestemt ikke. Vi får rigtig mange henvendelser fra studerende i februar, der ikke er motiveret for at skulle give sig i kast med nyt pensum og ufattelig mange timer på læsesalen med næsen i bøgerne.

Hvorfor føler du dig ikke klar til forårssemesteret med nye spændende fag?

For at finde ud af, hvad der ligger bag din manglende motivation og lyst til at starte på et nyt semester, kan du stille dig selv spørgsmålet:

Har jeg lyst og overskud til at fortsætte det studieliv som jeg havde i efterårssemesteret?

Hvis du får ondt i maven og en lille tåre i øjenkrogen bare ved tanken, så findes en del af forklaringen eller årsagen måske herunder:

Mulige årsager til at du ikke orker studiet lige nu:

  1. Du har kørt dig selv alt for hårdt i løbet af efteråret, og var fuldstændig udkørt, da du tog hul på eksaminerne.
  2. Du følte ikke, at du nåede at holde sommerferie på grund af reeksamen, sommerkurset eller arbejde.
  3. Du har mange negative tanker, krav og forventninger til dig selv, og du synes sjældent at du gør det godt nok.
  4. Du synes det er hårdt at læse på dit drømmestudie på den her måde, og du overvejer om det overhovedet er det hårde slid værd.

Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af ovenstående årsager, men ikke har en reel plan for, hvordan det skal blive anderledes i foråret, hvordan skal du mobilisere kræfter, energi og fornyet motivation og tro på at det nok skal lykkes frem til sommerferien?

Sådan sikrer vi, at du får fornyet energi og motivation

Når vi hjælper studerende med genfinde energien, overskuddet og motivationen til et nyt semester på studiet, igangsætter vi altid flere ting.

Først og fremmest laver vi en grundig analyse af, hvad der er sket i dit liv gennem det sidste semester. Vi finder i fællesskab frem til hvilke mulige årsager der kan være til din manglende energi eller motivation.

Når vi har fundet årsagerne begynder vi herefter at afdække, hvad vi kan ændre i det  kommende semester. Det kan være at du skal afprøve nye ting, som eksempelvis at blive bedre til at spørge om hjælp, vil bedre til at holde pauser, fjerne digitale distraheringer eller sænke dine indre krav og forventninger.

Vi følger op løbende på hvordan det går og du holder ugentlige møder med dig selv, så du lærer at estimere og prioritere, hvad der er vigtigst for dig selv i det kommende semester.


Hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan holde ugens vigtigste møde med dig selv, så finder du vores gratis skabelon til det her.

Disse 3 ting kan du selv gøre…

  1. Find årsagen til, hvorfor du er træt, ked af det, stresset eller mangler motivation på studiet – der er ALTID en grund.
  2. Afdæk hvad du konkret kan gøre for at ændre det – enten fysisk eller mentalt – så du får et bedre semester end det sidste halve år.
  3. Lav en plan for, hvordan du vil opnå det, som er vigtigst for dig i det kommende semester.

Du kan gøre det selv eller vi kan gøre det sammen hurtigt og effektivt

Har du behov for at jeg hjælper dig i gang med dit nye semester, så kan du allerede nu booke din første tid.

Du kan også altid skrive eller ringe til os og høre, hvordan vi også kan hjælpe dig. Det er gratis og du kan kontakte os på mail på info@spine.dk eller på tlf. 40 44 65 51.

Vil du vide mere?

Tine Persson arbejder til daglig med at styrke studerendes studieliv i SPINE, hvor du også kan holde dig opdateret med andre relevante og aktuelle artikler, videoer og podcasts.

Tine har en baggrund som styrkecoach i positiv psykologi og rådgiver i dag mange studerende med effektivisering og struktur, planlægning og målsætning i projekt- og eksamensperioder, og styrkelse af selvværd og selvtillid.
« Hvordan laver du dataindsamling til dit projekt?
Sådan laver du et mindmap i Word »