Sådan indsætter du og redigerer en indholdsfortegnelse i Word

Hvordan laver du en indholdsfortegnelse?

I Word kan du nemt lave en indholdsfortegnelse i dit projekt. I stedet for manuelt at taste alle overskrifterne ind i indholdsfortegnelsen og finde ud af, hvilken side de står på, så kan Word gøre arbejdet for dig.

NB! Denne guide er lavet ud fra Microsoft Office 365. Benytter du en anden version, kan funktionerne hedde noget andet eller være udeladt.

Sådan laver du overskrifter

Inden du kan indsætte den automatiske indholdsfortegnelse, er det dog vigtigt, at du har markeret alle dine overskrifter i de nødvendige niveauer. Word genererer nemlig indholdsfortegnelsen ud fra overskrifterne. Til dette bruger du typografi-barren øverst i værktøjslinjen:

Bagefter markerer du så den tekst, der skal være overskrift og klikker på det rigtige niveau. En tommelfingerregel er, at du bruger:

  • Titel og Undertitel på dit projekt på forsiden, så kommer de nemlig ikke med i indholdsfortegnelse
  • Overskrift 1 til at starte afsnit
  • Overskrift 2 til underafsnit
  • Overskrift 3 til mindre afsnit

Det mest almindelige i et projekt er kun at benytte tre eller fire overskriftsniveauer, da teksten ellers bliver svær at læse.

Indsæt indholdsfortegnelsen

Når du har tjekket, at alle dine overskrifter er korrekte, så kan du indsætte indholdsfortegnelsen. Lav en ny side i dit projekt, hvor indholdsfortegnelsen skal sættes ind. Indholdsfortegnelsen kommer lige efter forsiden. For at indsætte en tom side, kan du trykke Crtl+Enter, når du står på forsiden.

Gå nu op i ”Referencer” i værkstøjslinjen og klik på ”Indholdsfortegnelse”. Her kan du vælge en af standard-indholdsfortegnelserne:

Opdater indholdsfortegnelsen

Føjer du flere overskrifter til bagefter, eller skriver mere tekst, der får sidetallet til at ændre sig, kan du opdatere indholdsfortegnelsen. Det gør du ved at højreklikke på indholdsfortegnelsen og vælge ”Opdater felt”.

Her kan du vælge kun at opdatere sidetal eller opdatere alt. Det anbefales, at du altid vælger ”Opdater alt”.

Tilpas indholdsfortegnelsen

Passer designet af indholdsfortegnelsen ikke til resten af dit projekt, kan du ændre det samme sted, som du satte indholdsfortegnelsen ind. Gå igen til ”Referencer” og klik på ”Indholdsfortegnelse”. Vælg ”Brugerdefineret indholdsfortegnelse”.

Under ”Indstillinger” kan du vælge de overskriftsniveauer, som den automatiske indholdsfortegnelse skal medtage:

Tilpas skrifttyperne i indholdsfortegnelsen

Endelig kan du også vælge at opdatere selve skrifttypen eller skriftstørrelsen i indholdsfortegnelsen. Det gør du under typografi-barren. Klik på pilen i nederste, højre hjørne lige under typografibarren. Højreklik derefter på f.eks. ”Indholdsfortegnelse 1” og vælg ”Rediger”. Nu kan du ændre skrifttype og -størrelse.

Bachelorprojektet - sådan gør du