Hvordan finder jeg den nyeste viden til min eksamen? juni 15, 2016 – Slået op i: Eksamen – Tags: , ,

Har du læst indlægget Hvordan forsvarer jeg mit projekt til eksamen? – så har du sikkert også bidt mærke i anbefalingen om at finde noget nyt at tale om til den mundtlige eksamen i projektet, men hvor finder man det?

Der er flere steder, hvor du kan finde den nyeste viden om dit emne. Det mest oplagte sted er i dit eget fags magasiner: læser du f.eks. til kiropraktor, så kig i magasinet Kiropraktoren. Her finder du den nyeste viden inden for dit fagområde, og forhåbentlig også noget om dit emne. Tidsskrifterne har ofte også deres egen hjemmeside, f.eks. www.dgmedia.dk/medier/kiropraktoren, og her kan du for det meste få lov til at søge i arkivet efter en ny vinkel på dit emne. Din uddannelse abonnerer for det meste på de mest populære fagtidsskrifter, så kig i jeres bibliotek eller hvor de nu opbevares.

Søg smart - e-bogDu kan også søge i Infomedia, hvor du finder avis- og tidsskriftsartikler og kan se nyhedsklip. Her kan du f.eks. vælge nyheder fra den seneste uge og samtidig søge på dit emne.

Endelig – og dette er den allernemmeste løsning – så kan du bruge Google Scholar. Her kan du søge i videnskabelige artikler og sortere dem efter nyhedsdato.

Hvis du gerne vil have flere søgetips og vide, hvordan du laver søgninger, der giver de resultater, du skal bruge, så læs Søg Smart. Her er der bl.a. en rigtig god søgeguide til Infomedia, som ellers godt kan være lidt besværlig at finde rundt i.

Held og lykke med din eksamen! 🙂

« 7 måder du kan tjene penge på i din sommerferie – når du har lyst!
Hvordan søger jeg legater? »