Hvem ringer? Sådan opsporer du ukendte numre

Bliver du konstant ringet op af ukendte numre? Det er enormt irriterende, men man bliver nok også lidt nysgerrig på, hvem det dog er, som ringer . Ofte er det sælgere, svindlere, et lommeopkald eller et forkert nummer, men man vil stadig gerne finde ud af, hvem det dog er, som prøver at få fat på en.

I denne artikel giver vi en guide til, hvordan du finder ud af, hvem der er på den anden ende a linjen, så du ikke behøver leve i uvished. På den måde kan du sortere svindlere, telemarketing selskaber og fremmede personer fra.

Bliver du ringet op af et ukendt nummer?

Hvis du kan se nummeret på telefonen, og der ikke bare står “ukendt nummer” så kan du altid tjekke nummeret online for at se, hvem der ringer.

Det gør du ved blot at skrive nummeret ind på Google. Ofte vil Google vise om nummeret er fra et selskab, en privat person eller om det er en svindler. Du kan også læse om nummeret før er blevet anmeldt af andre folk, som er blevet chikaneret af opkaldet.

Husk at tjekke landekoden

En god indikator på om nummeret er leget eller ej er at tjekke landekoden. Her i Danmark er vores landekode +45, og det vil ofte stå på displayet, hvis det er et dansk nummer, som ringer. Hvis landekoden viser noget andet, så kan du godt regne med at opkaldet er svindel – medmindre du altså har en ven i udlandet, som forsøger at komme i kontakt med dig!

Dog skal du være varsom, for svindlere i udlandet kan godt finde på at lave falske numre, når de ringer til dig. På den måde kan de lave et nummer, som ser dansk ud, selvom de ringer fra udlandet. Derfor er det altid bedst at lade nummeret gå til voicemail og så tjekke nummeret online, før du gør noget andet.

Du kan også holde øje med længden på nummeret. Her i Danmark er vores telefonnumre 8 cifret, så hvis nummeret, som ringer for eksempel har 10 cifre, så er det højst sandsynligt svindel.

Tjek nummeret på de gule sider og Krak

De gule sider og Krak er to danske sider, som du altid kan stole på. Hvis nummeret er registreret i Danmark, så findes det på disse sider. Hvis hverken disse sider, eller Google, kan oplyse informationer omkring nummeret, så skal du ikke ringe tilbage.

Medmindre personen har søgt om at få et hemmeligt nummer, så er de 100% registreret på enten De gule sider, Krak eller 118. Hvis ikke de er til at finde der, så er det en god ide at blokere nummeret med det samme.

De samme numre kan godt finde på at ringe dig op igen og igen, og det er enormt irriterende. Det er bedst at blokere et nummer med det samme, hvis du har verificeret, at det er en svindler eller et telemarketing selskab , som bliver ved med at ringe dig op igen og igen.