Billig studentermad: Spaghetti med kødsovs

Kødsovs

Opskrift på spaghetti med kødsovs

Ca. 4 portioner (1-2 hvis du er en meter over skuldrene og træner håndbold hver dag). Kan fryses.

Er du træt af spaghetti med ketchup, eller vil du bare gerne have nem aftensmad, så kommer her opskriften på en kødsovs, der smager af italienske mama’er! Kødsovsen kan bruges til rigtig meget: spaghetti-kødsovs, lasagne, pizza og som fyld til madpandekager, med bønner i som chili con carne, med kartoffelmos ovenpå i et ildfast fad og i ovnen – fortsæt selv.

Har du en stor suppegryde og en fryser, så gang denne opskrift op ud i det uendelige og frys ned. På den måde har du nem mad til de dage, hvor du ved, at du kommer sent hjem – eller har tømmermænd. Der kan i øvrigt sagtens stå en lille skabsfryser i et kælderrum, det er afprøvet!

Retten her er ekstra billig, fordi noget af kødet er skiftet ud med grønt. Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager: gulerødder, pastinakker, auberginer, peberfrugter – hvad der nu lige er på tilbud eller sæson for. Her er brugt squash og champignon, for det kan man altid få billigt.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 spiseske olie
  • 2 teskefulde oregano
  • 2 skiver bacon
  • 600 gram hakket oksekød
  • 1 bakke champignon
  • 1 squash
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 store dåser tomatpuré
  • 1-2 teskefulde salt
  • ½ teske sukker (for at tage det syrlige fra tomaterne)
  • Peber
  • ½ teske paprika
  • 1/4 teske timian
  • 1/4 teske chili
  • 6 fed hvidløg

Fremgangsmåde

Løget snittes fint i små tern og svitses i den varme olie sammen med oreganoen. Baconskiverne skæres i tern og steges med. Oksekødet kommes i og svitses med, til det er lysebrunt. Imens skæres champignonerne i mindre stykker, og squashen rives på den grove side af rivejernet. Herefter svitses det med i gryden.

Når det er gjort, tilsættes kødsovsen de flåede tomater, tomatpuré, sukker, krydderier og pressede hvidløgsfed. Skru ned på lavt blus og lad sovsen simre færdig, mindst ½ time.

Serveres med spaghetti og evt. revet parmesanost.