7 måder du kan tjene penge på i din sommerferie – når du har lyst!

Sommerferie-job

Pas dit arbejde – når det passer dig

Leder du efter nye måder, du kan tjene penge på, så læs med her! Sommerferien er lige om hjørnet, og den fornuftige studerende ville nok bruge tiden fra nu af og til semesterstart på at få tjent en masse penge, der kan supplere SU’en i det næste studieår. Men… hvad med stranden, festivalerne, grill i parken og kølig rosé, friheden – ja, alle de andre ting, som du egentlig hellere vil bruge din ferie på?

Sommerferien er bare en evig kamp mellem lyst og pligt: Vælger du seks uger på alle landets festivaller, kommer du tilbage til studierne mere fattig, end du tog af sted.  Vælger du at svede bag kassen i supermarkedet, bestemmer din vagtplan, hvornår du har tid til at have det sjovt.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være! Der er jobs derude, hvor du kan vælge at arbejde, lige når det passer dig – også når sommerferien er slut. Ligesom du sikkert også vil opdage, når du læser listen, så er der nok noget, du er mere talentfuld i end andet. Nogle af tingene kræver dog ikke de store kompetencer eller forberedelser, mens andre gør.

7 ideer til at tjene penge i sommerferien

1. Sig velkommen til nye studerende – og farvel til de gamle

Sommerferien er også tiden, hvor der sker den helt store udskiftning i studieboligerne. Sæt en seddel op på alle kollegierne i området, hvor du tilbyder hjælp til flytning, billedophængning, IKEA-møbel-samling, rundvisning i byen, slutrengøring, bortskafning af møbler der ikke kan være i flyttebilen etc. – kort sagt alt, hvad en ind- eller udflyttende studerende kan have brug for.

2. Lej din bolig ud

Skal du selv på ferie eller festival, er det oplagt at leje din bolig ud imens. Gennem www.airbnb.dk eller andre udlejningssider for ferieboliger kan du leje din bolig ud og tjene penge, imens du selv ligger på stranden i et andet land. Bor du på kollegie eller i ungdomsbolig så vær opmærksom på, om der her er særlige regler for udlejning i sommerferie. Får du boligstøtte, skal du også være opmærksom på, om udlejningen kan have betydning for ydelsen. Kontakt Borgerservice i din kommune, hvis du ønsker at sikre dig på forhånd.

3. Sælg dine grafiske skills

Brug www.fiverr.com, hvis du er god til at tegne eller lave grafisk arbejde. På fiverr kan du sælge alle digitale produkter, der kan overføres mellem to computere – og prisen er fra 5 dollars. Mange tilbyder også tillægsprodukter, så er du skrap til f.eks. billedbehandling, kan du sagtens hente en god timeløn hjem her.

4. Lav en hjemmeside med reklamer

Hvis du leder efter en opskrift, kan du næsten være sikker på, at du får vist reklamer på siden, ligesom der også er mange reklamer på digitale aviser, debatfora og andre steder med meget trafik – og det er fordi, der er penge i det. Har du en interesse, som du kan skrive rigtig mange ord om, så lav din egen hjemmeside eller en blog, hvor du tjener penge på reklamer. Prøv at google [reklamer hjemmeside].

5. Bliv freelancer på Amino

www.amino.dk kan du udbyde dine kompetencer indenfor sprog, retstavning, programmering, design etc. – eller byde ind på de opgaver, som andre har lagt i udbud. Er du f.eks. god til at lave regnskab og taste bilag ind, så er det her, du skal tilbyde din service. Der er også ofte en del, der spørger om hjælp til oversættelse, korrekturlæsning eller tekstproduktion, så er du en ørn til det, så opret en freelancerprofil på Amino.

Der er forskellige regler for beskatning af selvstændig virksomhed og hobbyvirksomhed. Du kan læse mere om beskatning af hobbyvirksomheder ved at søge på Google på [skat hobbyvirksomhed]. Overvejer du at starte selvstændig virksomhed med dit eget CVR-nummer, kan du læse mere på: www.ivaekst.dk

6. Lad kreativiteten blomstre!

www.etsy.com kan du sælge dine kreative hobbyprodukter til hele verden. Er du god til at hækle tasker, eller kan du lodde smykkestativer sammen, er det stedet for dig. Kan du sy efter mål og på bestilling, så sæt et opslag op på Facebook eller i byens supermarked og tilbyd at sy kjoler, gardiner osv.

7. Søg legater

Der er over 20.000 fonde og legater i Danmark, og herunder rigtig mange der er øremærket til studerende. Ofte skal der ikke mere end en ansøgning til for at komme i betragtning til et af de mange legater. Læs mere om legater her: Sådan kommer du i gang med at søge legater.